Back in pite

Något är annorlunda. Det är avslutning på torsdag och sommaren har liksom lyckats komma hit också. Nästa iallafall, än saknas väl ca 7 grader innan vi pratar stockholmstemperatur. Men linne och shorts räckte ner på stan idag iallafall och varm blev man.

Kom lyckligt oskadd till pite kvart över tolv i natt. Vad Sverige är vackert! Jag rekommenderar verkligen att bila norrut i sommar, särskilt när trafiken lugnat sig och himlen byter skepnad till guldrosa innan det är dags för det blåa dagsljuset igen. Vackert.

Tvättråd

Min mamma var så upprörd förstår ni. I tisdags berättade hon att hon som hatar Cillit bang-reklamerna (ni vet, det där rengöringsmedlet som tillskillnad från Vanish hemska rosa färg är lila) hade hört att det var jättebra. Ändå motstod hon och köpte det inte, tills min moster sa att det verkligen var jättebra. Storasysters ord är lag som ni vet så mamma tänkte att visst, jag får väl prova. Det värsta nu,  hör här: det ÄR jättebra. Mamma var så upprörd. Så nu står det Cillit bang-flaskor över hela lägenheten. Eller klittan bang som vi kallar det i pite :)

Lycka

Jag är så fånigt lycklig. Rakt igenom. Den här korta vistelsen i Åkersberga har fått mig nostalgisk och tankarna som snurrar runt runt leder bara till en sak - mitt liv går helt i den riktning jag valt.

Det är märkligt men skönt hur jag upplever relationen mellan problem och lösningar i mitt liv just nu. Jag ser nämligen inga problem som är nog stora för att vara värda att klaga på, för jag vet att lösningarna väntar bakom krönet även om jag inte kan känna på dem just för tillfället. Vilken känsla!

Kärlek. Det är så otroligt mycket kärlek i mitt liv nu, enorm kärlek och stolthet till min familj, fantastiska vänner som finns där för mig och som jag vill fortsätta finnas där för samt en partner som ger mig det där jag så länge trodde att jag inte förtjänade.

Jag är frisk och kry, stark i kroppen och bättre på att låta den vila. Ännu bättre ska jag bli.

Det är nästan så att jag inte vågar publicera det här inlägget, jag är bara så fånigt lycklig!


Huvudstaden!

Imorgon åker jag till Åkersberga! Jag vet, det är knappast huvudstaden men ändå. Jag åker igenom huvudstaden först, ok? :)

Ledig onsdag

Igår halv tre tog jag ledigt resten av dagen, förutom de massagekunder jag skulle haft på kvällen. Det visade sig vara ett mycket bra beslut, kroppen var trots allt väldigt trött och värkte. Jag ställde dessutom in massagekunderna när det helt plötsligt slog mig att eftersom jag själv har ont i ryggen och får ont när jag masserar länge så borde jag kanske inte vara fullt så angelägen att behandla andra förrän min kropp mår bättre. Kroppen ska ju få sig en omgång av Annika på torsdag om en vecka så efter det bör det fungera som vanligt igen. Men tänk vad det tar tid att komma fram till ett sådant beslut! Bara för att det gynnar mig själv och inte är självuppoffrande så ligger det gömt långt in bakom massa bråte i skallen. Tur att de stackarna som fick sin massage inställd är väldigt förstående människor som vet allt om hur det är att behöva prioritera sig själv emellanåt.

Idag är det sol och skönt här uppe i norr och morgonpromenaden med Jenny gjordes i skogen på det härligt mjuka underlaget med fåglarna kvittrandes i träden. Känner mig mycket piggare idag och fri på något sätt. Jag och Fredrik fick mycket gjort innan lunch gällande lektionsplaneringen till morgondagens lektion med åk 6 i Sjulnäs. Vi ska ha en lektion om ekologisk mat och KRAVmärkning med syftet att få eleverna medvetna om ekologiska alternativ i mataffären. Och lite annat.

Ska väl sätta igång med lite restuppgifter nu, sen blir det middag innan kammarkören. Vi har en liten konsert ikväll kl 20, undrar om det kanske blir lite vin efter det?

Ryck. Ryck.

Alltså, det här med att rycka upp sig. Nu innebär det mer energimässigt, tiden finns men jag måste ju göra något också. Var så sjukt effektiv i måndags att jag knappt orkar tänka på vad jag gjorde den dagen. Går inte att matcha mer den här veckan men något ska jag väl kunna prestera. Hade sista sånglektionen på kursen idag och det gick bra så där känner jag mig nöjd. Har haft massa konserter i år så det känns också väldigt bra. Dricker allt kaffe jag vill och det tycker jag om. Går upp på morgnarna, ska bara lära mig matcha det med att gå och lägga mig på kvällarna.

Är sjukt vinsugen, skulle vara kalas med en ostbricka och en flaska gott kraftigt rödvin.

Inte direkt snacks för studenten men det kan det vara värt ibland.

Om en vecka är jag förhoppningsvis i åkersberga vilket jag ser fram emot jättemycket. Ska bli härligt att träffa vänner och familj igen, pussa på hästar och njuta av värmen. Åååh, hoppas det är varmt de dagarna jag är nere. Sen ska jag köra upp mamma och pappas bil hit till Pite på fredagen och ladda för de två sista piteveckorna då min lägenhet ska tömmas på allt vad det heter.

Sen är det sommar. Jag längtar så det värker.

Något jag är bra på

Jag är bra på att sätta mål och nå dem. Jag är väldigt effektiv när det väl bär av. Jag har en hög lägsta nivå på de saker jag gör. Jag tar morgonpromenader. Jag håller koll på saker och ting. Jag sover gott om nätterna. Jag är rak.

Jag fick 39/40 på ord-omtentan.

Bland annat.

Sådär ja!

En tenta gjord. Jag tror jag klarade den. Visserligen har Holger inte hunnit rätta än men det ska väl inte ta så lång tid. Jag svarade på alla orden så några borde ju vara rätt.

Om man ska skriva webadress.se men har vänsterhanden för långt åt vänster blir det webadress.aw

Bara så ni vet.

Alternativ motivering

Idag är en sån där fredag som inte bäddar för något kunstruktivt över huvudtaget. Jag kan inte stukturera upp något vettigt över huvudtaget och vill bara dricka kaffe. Hela tiden. För att det är gott.

Fixar och donar med USA-papper, mycket mycket mycket att ordna som kräver lite mer tålamod än jag bär med mig.

Jisses.

Linda, get a grip.


Så nu ska jag göra en lista på det jag ska få gjort och höra av mig till de lärare som det berör samt lägga in belöningar på lämpliga deadlines. Najs.

Ikväll så!

Kl.22 på kåren är det som gäller ikväll, då har jag och Anneli våran Hej Då-konsert!

Vi ses på kåren :D

Tisdag, snö och hagel

Jodå. Men det är grönare än någonsin. Trots snöandet i förmiddags.

Ikväll är det sångkväll med våra metodikelever på Kåren kl. 19, det ska bli jätteroligt att se Sofie och Joel gå upp och köra sina låtar!

Imorgon kl.22 har jag och Anneli våran Hejdå Piteå Hej Berklee-konsert på Kåren, missa inte det! Vi lovar att bjuda på créme de la créme när det kommer till musik (enligt vår åsikt iallafall... :D)

I övrigt är det sjukt mycket bara. Men kaffe är gott.

Suga Mama & the Nice Guys

spelar i blackbox nu på torsdag kl.20:00 Välkomna!

image169

Vår vår vår.

Jag vet att det tjatas en massa om det här med våren. Men här uppe sa det bara poff i onsdags. Det var valborg och det var varmt. På samma gång, helt otroligt. Igår fick jag ta av mig munktröjan när jag var ute och sprang för det blev verkligen olidligt varmt och senare på eftermiddagen satt jag och Emelie på byxtorget och njöt i solskenet. Det var inte ens läge för vårjacka. Nu förstår jag vad alla dessa stockholmare och södersverigebor har pratat om halva vintern, det är fullt njutbart det här med vår.

Men det är klart, isen är inte helt borta från fjärden här nedanför men vem bryr sig? Om en månad säger det poff igen och då är det sommar istället.

Såhär ser jag förresten ut i vårklänningen mamma gav mig i födelsedagspresent i februari:

image168

Vuxenpoäng 4

Igår gjorde jag fruktsallad till efterrätt efter en sund middag och intog fruktsalladen med jordgubb/lime-kesella. Åh så gott!

En fredag.

Vuxenpoäng 3

Jag har under dessa tre dagar, valborg 1 maj och klämdagen, endast intagit totalt fyra hela glas vin.

Vuxenpoäng 2

Jag satt på toa och när jag skulle ta toapapper så satt det en spindel på väggen bredvid. Jag lutade mig mot den och log lite, tänkte att nu är våren verkligen här!

Vuxenpoäng 1

Jag ställde klockan på nio i morse och gick upp. Helt enkelt för att jag inte kände att jag behövde sova längre än så och jag ville hinna få saker gjorda idag. En lördag.

Välformulerat

Om man bygger med självförtroende istället för självkänsla så bygger man på lösan sand.

Tänk så mycket sanning det ligger i det. Att vi kan prestera och lyckas så oerhört väl med det som hör självförtroendet till men så rätt som det är ryker jobbet, kärleken, någon nära vän eller börsen krashar och kvar finns bara hålet. Det enda vi använde som grund till huset vi bodde i var ett avgrundshål som nu behöver fyllas med självkänsla. Vilket jobb. Vilket otroligt värdefullt jobb för ett liv med äkta kvalitet i.

Valborgsmässoafton på Ankars

Jag började med att skriva "Valborgsmässoafton i Piteå", men det var ju inte så. Det var ju trots allt på Ankars det hände, vid alla grillplatser från förmiddag till kväll. Det var första riktigt varma sköna dagen på året och vi njöt i kortbyxor och bara armar!

image163
Årets första glas rosévin, en hyllning till värmen! Jenny tog sig dock an ölen
men ställde upp med att posera med flaskan så vi kunde skicka iväg
en bild till Ann-Sofie som hade plugg- och städkväll.

image164
Jag och William.

image165
William, Jenny och Simon laddar inför grillningen. Observera kvällsolen på huset
i bakgrunden och barmarken!

image166
Manskören utanför kvarterslokalen under ledning av David Saulesco.

image167
Mer manskör!


Det var helt enkelt ett mycket lyckat valborgsmässofirande med lätt festivalstämpel på det hela, helt enkelt det vi studenter i Piteå gör bäst! Senare på kvällen drog väl de flesta iväg till kåren men några av oss stannade kvar. Jag och William gick hem och däckade i soffan. Då var klockan 23...

RSS 2.0