Apropå Dunstan baby language.

Jag la ju upp ett youtubeklipp och sa att vi skulle testa dunstan baby language, jag tittade även på dvd:n och det har funkat jättebra! Gretas mest använda ljud är "neh" (hunger) och "eh" (rapbehov). Det känns jättebra att förstå vad hon menar om hon vaknar på natten och skriker på ordet "eh", ta upp henne och vänta in rapen så blir hon lugn och kan somna om. På samma sätt har det varit med hungern men där har man ju även klockan till hjälp, man har ju koll på ungefär när hon brukar vilja äta. Men som idag har det varit jättebra för hon verkar vara i en tillväxtperiod just nu då hon vill äta med max 2 timmars mellanrum och då har jag bara gått på hennes "neh"-ljud och gett henne bröstet och hon har ätit ordentligt varje gång.

Det känns fantastiskt skönt att ha kommit i kontakt med det här innan det blev försent, ljuden gäller för spädbarn 0-3 månader. Sen förändras ljuden men enligt vad jag läst så behåller barnet samma ljud om föräldrarna också "talar" det, alltså låter barnet äta på "neh", hjälpa till att rapa på "eh" osv. Jag önskar jag hade känt till det här från början men vi hann ju iallafall, och med nästa kommer vi ju ha koll redan från BB :-) Det är fantastiskt att kunna hjälpa henne rapa om hon behöver det, och med tanke på att just "eh"-ljudet kan vara rätt litet men även vara mer som skrik (exempelvis nattetid) så förstår man hur angeläget det är för henne att få hjälp med de jobbiga luftbubblorna. Det är också himla skönt att William kan hojta till mig "du, nu är det väldigt mycket "neh" här, hon verkar hungrig".

Kan varmt rekommendera det till nyblivna eller "soon to be"-föräldrar!


Cool tjej.

Julefrid

För typ elva dagar sen bloggade jag något i stil med att jag skulle komma igång med mer bloggande. Så blev det inte, jag har varit allt för trött för sånt och därmed omotiverad. Nu har vi iallafall julstämning här hemma och Greta bara växer och växer! Om tre dagar är det jul och jag var faktiskt ute en vecka i förväg och köpte alla julklappar. William fick ta Greta i fredags då jag for ner på stan och shoppade i all hast, hann sätta mig ner i lugn och ro med en latte också mellan butikerna. Det var mysigt men det mysigaste var att komma hem igen... ;-)
Här kommer lite bilder från veckorna som varit:


Vardagsrummet.


Vardagsrummet med mitt husdjur Granen. Jag: älskling, far du och köper gran? William: Du får vattna och dammsuga! Jag: okej!


Först tyckte Greta att det absolut finaste att titta på när man låg på skötbordet var moppskaftet...


...sen fick hon en jättefin mobil av Emmelie som Måns och William vuxit ur. Den är numera favoriten nummer ett!


Styrketräning.


Funny time med pappa.
Dunstan baby language

Det här är väldigt intressant, ska se om jag kan lära mig höra de här ljuden och om de stämmer på Greta. Jag har iallafall hört henne göra alla fem och de verkar helt klart överensstämma med de "önskemål" ljuden betyder på "bebiska".


Pappa!

Nu är det officiellt: William är far till barnet! Vi har varit nere på soc och skrivit på faderskapsbekräftelse och gemensam vårdnad om Greta :-)


BVC och 2-månadersdagen!

I tisdags var det BVC med läkarbesök för Greta. Nu väger hon 5260 gram och är 57,7 cm lång. Igår, 9 december, blev hon två månader! Hela hösten har gått och vår tjej växer och kommer på nya saker varje dag! De senaste veckorna har varit rätt jobbiga med mage och tarmar för lillskruttan så sömnen har varit lidande, därav de få blogginläggen. Men nu börjar det bli tid för lite bilder och info igen. Bjuder på dessa skrattbilder från i lördags så länge:


BVC

Igår var det dags för BVC igen. Jag glömde tiden förra veckan, mer om det i ett annat inlägg...

Nu väger Greta 5065 gram och mäter 57 cm! Stora tjejen! :-)

Hon jollrar för fullt när hon är nöjd även om hon har haft mycket tjorv med magen så sömnen varit lidande den senaste veckan. Nu kör jag fänkålste till både henne och mig och hennes mage verkar bättre. Jag ska ladda upp lite söta jollerfilmer till er att njuta av när tillfälle ges, men nu ska jag avsluta det här inlägget och njuta klart av att vara utvilad för en gångs skull!

RSS 2.0