Måndagströtthet. Hur bota?

Gå hem från skolan.
Slumra till på pojkväns säng. Vakna av dreggelpölen mot din kind.
Få asbråttom till fikadejt med kompis (Ann.Sofie). Rusa till skolan.
Kliv in i Ann-Sofies bil, åk till stan.
Gå på  Apoteket, köp Ipren, vitamintillskott och Listerin.
Gå till Wayne´s och köp en chailatte samt scones. Förtär detsamma.
Börja prata middag med Ann-Sofie, få ett fantastiskt uppslag.
Gå till Ica, inhandla räkor och te (eftersom detta är den inofficiella intedrickakaffe-veckan).
Åk hem, hämta den öppnade flaskan Riesling och gå till Ann-Sofie där det bjuds på skaldjurssoppa och sallad. Najs.

Bättre blir det inte, trots mörker kl.16:00 och regn.

Redovisningsdags!!

Trtettio minuter kvar tills vi får presentera basgrupp 7´s fantastiska powerpointpresentation angående handlingsplaner i skolan. NMi önskar alla att ni kunde vara här nu va? ;)


Helgen är över.

Ok, hur många av er kom ihåg att ställa klockan igår natt? Jag som verkligen sett fram emot den extra sovtimmen gick upp sjukt tidigt och det slutade med att jag var på skolan strax efter nio och övade fiol. Jag var inte ens trött. Mycket märkligt en söndagmorgon.

Annars har jag lovat mig själv att göra av med lite restuppgifter den här veckan, får väl se hur det går. Ska ha ensemblelektion kl. 09:00 och sen är det LUAredovisningar hela dagen, så det kan hända att det blir mest vila ikväll...


Freeeeeedag kväll

och det är satans jävla kallt. Efter att ha haft rep med jazzensemblen var det dags att ta piteå stad i besittning, lite galleria, lite systemet, lite apotek och lite Wayne´s. Najs. Ska iväg och fira Venla i kvarters vid sjutiden, det blir trevligt. Tårta är bra för själen som vi alla vet. hämtade ut min flask hostmedicin idag också, den har visserligen avtagit en hel del (inte just nu eftersom jag just i denna stund har en hostattack) men jag vill ha bort den helt. Nyss.

Träffade Anneli på stan också så hon, jag och Jocke hängde. Det var trevligt, alltid skönt när man får lite tid att socialisera med folk man trivs med.

Ha en trevlig kväll, det ska jag ha!

Dagen efter

Tyskarna uppskattade kalaset i kvarters igår. Det blev fart på dansgolvet och jag har ingen aning hur länge de höll på. Jag gick kvart i ett när jag kände att lite sömn kunde behövas till morgonmötet med prefekten kl.09:00... Väckte min stackars pojkvän när jag likt en flodhäst smög in i lägenheten med en kropp lätt påverkad av vin, öl och rytmer. Ser fram emot en lugn helg med Ipren som tyngsta drog, förkylningen är mycket bättre och hostan börjar försvinna. Konsert i Övertorneå imorgon med kammarkören, upp och repa kl 10 för att sedan vara igång tills vi kommer tillbaka sent på kvällen. Sova på bussen är ju alltid skönt! :)

I övrigt är det kallt som satan i gatan idag, blir inte förvånad över några snöflingor. Det börjar bli dags för första riktiga snön inom ett par veckor här. Vantar och lunch, mitt närmsta mål.

...

...och nu ska jag till kvarters och festa med en tysk kör.

Nåt är fel...

Skulle äta frukost. Satte mig i soffan och slog på tv:n. Zappade. Det absolut bästa på tv var reklamen på kanal 6. Då är nåt fel.

Jag tittade på reklamen. Tillslut fortsatte själva programmet. Tori Spelling var visst med i serien som INTE är från 90-talet.
Då är nåt fel.

Jag blev sjukt inspirerad att gå och diska, det verkade vara den absolut roligaste sysselsättningen.
Då är nåt fel.

Jag gick verkligen och diskade.
Då är nåt fel.

Rena tallrikar, kastruller och bestick skiner i diskstället.
SÅ rätt.

Prioriteringar. Vad är det?

Nu börjar det korva ihop sig här uppe. Lite väl mycket. Skulle verkligen må bra av lite ledigt, eller kanske bara en vecka då jag skulle kunna vara helt lektionsfri och bara koncentrera mig på plugg och restuppgifter. Det börjar glida mig ur händerna så smått så jag får faktiskt ta tag i det nu. Simple as that. Blir hur skönt som helst när det är klart. Svammelsvammel.

Hostmedicin III

Nä. Jag törs inte ta skiten. Men nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa upp så kanske det händer något iallafall. Men den där medicinen vill jag inte ta. Den verkar läskig.

Riktig medicin II

Jag lyckades låna ihop medicinpengar idag och gick ner på apoteket och hämtade ut skiten. "Nu ska jag bli frisk" tänkte jag och tog min första hutt på trottoaren utanför Thai Garden. Detta efter att jag läst att de vanliga biverkningarna var trötthet, dåsighet, oro, nervositet, tryck över bröstet osv... Man ska även tänka över sin förmåga att föra motorfordon samt om man kommer befinna sig i någon situation då man ska tänka skärpt. Jaja, tänkte jag och var skitnöjd.

Två timmar senare när jag ska gå hem från skolan och packar ner hostmedicinen i ryggsäcken så trillar den ner på golvet. Kanske en decimeter, vilket räckte för att glasflaskan skulle spricka i bottnen och de resterande 485 ml av medicinen skulle forsa ut på golvet. Kul. Imorgon ska jag be om ett nytt recept och låna pengar från någon annan och gå ner och dricka upp allt med detsamma jag hämtat ut det.

Blir en skojjig dag imorgon!

Achtung bitte!

Jag tror jag talar för en stor del av alla bloggare när jag säger att vi älskar att få kommentarer!
Och ärligt nu, hur lång tid tar det att skicka en kommentar? Visserligen kanske all text är så urbota ointressant att det inte blir läge, men...NEJ! Vi älskar att få kommentarer! JAG älskar att få kommentarer! Även på gamla inlägg!!

Puss puss! :)

image52
BIlder ska ju vara pedagogiska får jag lära mig på min 4½ år långa lärareutbildning. Får väl se vad den här kan hjälpa.

RIKTIG medicin

Idag ringde jag Vårdcentralen, äntligen har jag fått recept på RIKTIG hostmedicin. Får se hur hög jag blir på den...

Annars väntar middag nu efter en effektiv dag i skolan. Eller på kåren kanske jag ska säga eftersom det är där jag varit sen kl. 9 imorse. Där kan man tydligen få mycket gjort!

Ska på konsert ikväll, det kommer nog bli riktigt, riktigt bra. "Att gå där den djärve gör halt" är titeln. Lyxigt nu med nya konserthuset och allt där vi studenter på Musikhögskolan har mycket förmånliga priser på det mesta (ca. 0:-) vilket gör det lättare att ta sig tiden. Om man så säger.

Cravings

Jag har ett enormt craving efter cappuccino eller en latte. Jag kan förvisso ladda bryggaren med Zoega´s forza och skumma mjölk på spisen men det är inte lika intressant. Dock är jag hindrad av förkylningen att utföra fysiska uppdrag, som att gå ner på stan. Fast det skulle ju inte skada att sätta sig på Wayne´s med en DN och bara slappa...men fy fan för deras cappuccino. Den går fetbort. Inget skum.

Kan ju iof sno en DN på Waynes och gå upp till kaféet med enorm latte i storlek balja.

Så mycket besvär.

Ska börja med lite lunch och en dusch kanske. William och hans brorsa knackade på nyss och där stod jag i morgonrock tjugo över två. Fint intryck på familjen liksom.

Men jag är ändå sjuk.

Och hög på hostmedicin.

Ska ta en ipren nu.


Det är sööööööööndag morgon...

..och himlen är så grå.

Det här var vad jag mötte när jag drog upp rullgardinen vid tio-tiden. Nu tror du kanske att bilden är lite oskarp eler att solen bländar upp det hela och så men det är inte det som är problemet. Dimman finns där.

image51
Är det bara jag som får upp ordet misär i huvudet?

Apropå att bli frisk

Jag kan inte rekommendera att man skjuter upp kurering av sjuk kropp. Inte heller att man förtränger att man är sjuk genom att fylla all sin vakna tid med jobb, plugg och andra aktiviteter. För när det väl blir dags för kurering så blir det en smärtsam upplevelse.

Lite som gårdagen när vi skulle sjunga med Kammarkören på Wei Wei-konserten i Studio Acusticum. För er som inte vet så är Wei Wei Kinas svar på Madonna. Hon bor en del i sthlm där hon kan vara anonym men när hon är i Kina har hon typ 7 livvakter runt sig. Den här konserten skulle sändas via mobilnätet till typ 200 miljoner kineser så jag ville verkligen verkligen inte få en hostattack under konserten. Därför inhandlades hostmedicin vid 16-tiden och när klockan var 21 och vi skulle dra ner en sväng på 1906 för att svalka halsarna med öl så hade jag hunnit få i mig en hel dagsdos. På fem timmar. Jag kände att jag hade ordentlig huvudvärk så jag tog en Panodil. Sen läste jag bipackssedeln på hostmedicinen: "Vanliga biverkningar: huvudvärk och dåsighet". Huvudvärken var ju ett faktum redan såväl som dåsigheten. Kändes som att benen skulle vika när som helst.

Här någonstans kan man tänka att jag la ner ölplanerna och gick hem? Nope. Efter tre klunkar öl kändes min tunga som betong och jag kunde inte riktigt prata normalt. Skrev även lite skumma sms som jag glömde bort strax efteråt och kände att jag var på väg att nå ett helt nytt universum av flamsighet. Tänkte att en cappuccino skulle hjälpa. Jag trodde allvarligt att koffeinet på något magiskt sätt skulle neutralisera min sjuka kropp som hade ådrorna fulla av hostmedicin, panodil och 0.5 l starköl. Jag trodde faktiskt det. Men det hände inget mer än att jag konstaterade att jag mådde riktigt jävla pissdåligt och gick hem med Ann-Sofie.

Alltså, jag känner mig så himla ynklig. Ska spendera kvällen i soffan och bli frisk. Har hört att chips är bra för sånt.

Tillägnan

image40

En av mina systrar bad om fler missebilder. Här kommer några.



image38
Misse i sin fåtölj. Försök inte sätta dig där säger jag bara.

image39
Misse i samma fåtölj.
image41
Nikita och jag kelar.
image43
Tittut!

image45
Nikita och matte.

image46
Nikita i värmen. Korg+element+lampa. Najs...

image47
Hmmm...Verkar som matte trivs bättre än katt på den här bilden.

image48
Nikita vilar på soffan.

image50
Avslutar med min favoritbild. Underbara Nikita, matte älskar dig!


In the end of the day

Ja den här dagen blev ju bara bättre och bättre! Började med att jag möttes av världens vackraste soluppgång när jag promenerade hem från en väldigt fin person. Här ska väl påpekas att "promenaden" sträcker sig kanske 40 meter från hans port till min. Lagom, man vill ju inte bli övertränad.

Sen var det solsken. Hela långa vackra dagen! Och trots att jag mådde piss verkligen; feber, hosta och ont i kroppen, inga ipren så långt nosen räckte osv. så blev det en bra dag.´Efter att powernap:at på en av sofforna på kåren så var det dags att förbereda lektionen jag skulle ha med min övningselev på kvällen. Där någonstans ringde Ella och det var underbart att höra hennes röst, liiiite friskare och liiiite mer utvilad än sist...? ;)

Lektionen med eleven gick bra och jag begav mig hem. Han mysa lite innan det var dags att fika med Venla. Där någonstans steg poängen på den här onsdagen, dels för att jag saknat Venla väldigt mycket och vi hade ett jättebra samtal om allt möjligt som rör vänner men också för att jag äntligen hittade det där oöppnade paketet Ipren som jag visste att jag inhandlat förra veckan men inte hittat. I mina febertankar fick jag till slut för mig att jag inbillat mig att jag köpt värktabletterna men jag börjar snarare tro att min feber var som värst när jag packade upp Apoteketpåsen för Iprenpaketet låg i städskrubben. Fatta. Städskrubben. Jisses.

Så en Ipren 400 mg-antiinflammatoriskt, värk-och febernedsättande tog mig till en helt ny nivå av levande. Skönt.

image37
Soluppgången. Jaaaaaa.

Förresten är hemlagad hummus väldigt gott.

Puss!

Status:

Jag är sjuk. Rätt ordentligt risig faktiskt, vänder mig på nätterna och hostar sjukt mycket. Febersvettas på dagarna. Är riktigt trött. Men det är så roligt att leva ändå; kör, ensemble, socialisering, betydelsefulla samtal med människor jag älskar.

Det är mitt liv.

Jag är hellre avskydd av vissa än omtyckt av alla!

Sådär. Då fick jag det sagt. Jag har funtat lite på det och kommit fram till att jag faktiskt inte har som mål att vara älskad av alla, även om det varit en outtalad önskan i hela mitt liv hittills. Jag vet att jag har starka åsikter som jag gärna hävdar är rätt, även efter att motsatsen är bevisad. Jag vet att jag driver en feministisk linje som kan vara oerhört provocerande för vissa. Jag är inte den bästa förloraren, min tävlingsinstinkt kommer fram i tid och otid. Och jag vet att jag kan vara väldigt rak mot folk utan att alltid tänka över hur de kommer ta det jag säger. Jag skulle antagligen komma på kant med mig själv lite lätt om jag skulle stå öga mot öga med mig.

Men det är så jag är och så har jag valt att vara.

Men när jag är fördomsfull, låt mig veta det för sån vill jag inte vara.
När jag är en dålig lyssnare, säg till mig på skarpen.
När jag inte har tid med mina vänner eller med just dig, säg till mig att börja ta mig tid.
När jag bara ser mig själv och mina behov, ta bort mina skygglappar.
När jag slutar försöka sätta mig in i andras situationer, sätt på mig dina skor för en dag.
När jag glömmer bort att älska, driv mina känslor genom sorg och rädsla till kärleken för allt.

Låt mig veta det för sån vill jag inte vara.

Men utför jag handlingar i mitt liv som du inte skulle göra i ditt, så anser jag inte det vara skäl nog att döma mig.
Men om du ändå dömer mig för det, så anser jag det vara skäl nog att ta upp det med mig öga för öga.

Sådär. Då fick jag det sagt.

Jo, det var ju en kryssning som sagt.

image25
Jag och Ella i början av kvällen. Och en Cosmopolitan såklart.


image26
Jag. Relativt nysminkad.

image27
lla, jag och tax free-påsen dagen efter. Still going strong, halv fem på eftermiddagen.

image29
Vi hade nog kul ihop.

image30
Ella, för ryggens skull ska du nog skaffa en mindre väska...

image31
Ok, Ella var skeptisk till mina moves eller till mina bröst, inte riktigt säker där...

image32
Jag och Ella under buffén.

image33
Gänget dansar vidare, dagen efter...

image34
...och lite till...

image35
Pia, Daniella och Johanna dagen efter. Syns ju knappt! ;)

image36
Pia och hennes syrra Johanna (alltså hennes riktiga syrra, jag är ju bara fejk...) avslutar kryssningen.

Det var skoj. Så mycket kan jag säga. Ska väl försöka ta upp mina bilder någon gång eftersom dessa är stulna från en av kryssningsdeltagarna (tack, Camilla)...
8:e april smäller det igen tydligen. Ladda om i ett halvår känns rätt lagom.


Jag vill poängtera något.

image24
Utsikt från loftgången, Ankarskatavägen 81 B. Lördag 13/10 omkring kl 16. Fint höstväder. Sol.

image23
Utsikt från bottenvåningen i grannhuset 6 timmar senare. Snö. Det vita på marken är snö.

Borde. Verkligen.

Göra. LUA. Litteraturseminarium, vem f-n kom på det?

Förresten...

..Ella, du snarkade ingenting på båten.

Sex.

Någon smart människa har kommit på att man ska blogga sex gånger per dag för att hålla kvar sina läsare. Jag håller då inte kvar mina efter den mätningen. Sorry.

Var på kryssning nu tydligen, tisdag till onsdag. På båten var människor jag kände mig trygg omkring-poliser, brandmän och ambulanspersonal. Hmmm. Någon ställde den intelligenta frågan "var det jobbigt att inte kunna ragga?" och mitt svar (efter att ha tappat hakan för frågan var så himla underlig och orelevant) var lätt: nej. Klart det inte var "jobbigt", jag njuter ju fullt ut av och med min civila status!

Roligast var ändå att vi var sju tjejer som åkte, där ingen kände alla utan vi fick helt enkelt ta det som det kom. Härliga människor allihop och inget tjafs, bara partaj. Najs.

Men jag var trött på onsdagen. Det var inte mitt fel att dansgolvet inte stängde förrän 06:00. Och när Ella ville bjuda på frukostbuffé innan vi gick och la oss så tänkte jag att det är ju ändå tradition. Liksom. Och det var oerhört romantiskt att ha frugan på tu man hand medan solen gick upp över havet. 07:30 tror jag vi stöp i säng.

Och jag var trött på torsdagen också. Flög hem till norrland, solen sken och det värkte i ögonen av höstfärger och kyla. Underbart.

Och på fredagen var jag ännu tröttare. Tog lite sovmorgon. Gjorde lite LUA i bibblan. Drack mycket kaffe ur den fina fina termosen, gick på två konserter. Annie sjöng som en gudinna och Lisa var virtuos på orgel minsann. Sen blev det ICA-pizza, finvin och drinkar med Ann-Sofie till sena natten. Vi pratade på och det var härligt.

Lördag. Trött också. Blev väckt av en lika trött Ella kvart i tolv, sen blev det kaffe på stan och lite fönstershopping med Ann-Sofie. Höstsol, höstsol. Speciellt vackert vid vattnet.

Personalen på Wayne´s kan inte göra cappuccino. Men vi drack ändå upp deras tredje försök efter våra klagomål. Vad är svårt med 1/3 av varje?



Saknar...

Dessutom saknar jag mina föräldrar och min familj väldigt mycket. Hoppas mamma och pappa har ork att sitta ner med ens tor kopp te ikväll och filosofera lite.

Stockholm stockholm, stad i världen

Då så, om 2½ timme sitter jag på planet ner mot huvudstaden. Jag veeet att mitt nyårslöfte var att inte flyga inrikes men nu var det en ren ekonomisk fråga. Flyget var billigare än sittplats 15 timmar på ett nattåg. Jag vet. Något borde göras.

Det blir skönt att komma iväg en sväng, nästan skönast blir det nog ändå att komma tillbaka upp igen sen. Känner på mig att jag kommer kunna fokusera bättre och starta upp på nytt. Aaaah. Livet är gött. Nej, grymt ska jag ju säga nu när jag ska slipa på stockholmskan.

Invigningsfest. Sliten.

Pizza kl.15=frukost
Fika 16:45=lunch typ
Äta med Ann-Sofie 19:00=middag

Alltså. Jag har mest varit social och ätit idag, vilket avslöjar lite om gårdagskvällen. Eller natten. Vilken efterfest det var efter invigningsföreställningen av Studio Acusticum. Och vilken konsert det var!

Känner mig grymt oseriös idag bara men det hör ju till. Och jag har faktiskt fått något gjort eftersom jag Och Rebecka börjat planera konserten jag ska ha i slutet av november! Inspirerande må jag säga att det var. Kan vara hennes hemmabakade kanelbullar med tillhörande kaffe som hjälpte till också. Bra med vänner.

Nu kommer Ann-Sofie snart ner och jag ska minsann klämma ur henne all information från efter-efterfesten som jag lämnade henne på igår...hehe.

Men va fan, måste sticka. Katten har trampat igång metronomen på elpianot.

Kärlek

Hur man än vill ha det så finns ju kärleken alltid där. Bra det. Här är några utvalda delar av vad som kan tyckas rymmas i den ramen.

image17
Jag och Nikita firar vårat samboförhållande matte-katt, Piteå februari 2007

image18
Jag och Primus, islandshästen med det Stora Hjärtat.


image20
Sydafrika. Kapstaden vilar nedanför berget som är i horisonten till vänster.

image21
Irish. Bästa drinken. Godaste drinken. Snyggaste drinken. Makes people act.

image22
Gyros på Lefkas, augusti 2007. Med kyckling faktiskt, fick bli så. Jävligt gott, jävligt budget och väldigt söt tant som blev överlycklig när jag och Pia bad om varsin till.

Sovmorgon och pensionärsshopping

Idag var en stor dag. Jag hade sovmorgon till nio! Det betyder alltså att jag SOV ända till kl. 9, vilket i praktiken blev till 09:22 eftersom jag bara inte kunde ta mig upp innan. Så jag blev en kvart sen till körrepet, men ingen dog ju av det. Men vilka vibbar jag får av ålderdomen när jag inser att jag tycker det är soft (och inte bara soft, riktigt jävla soft) att få sova till nio. Häpp.  

Vi hade iallafall Carmina Burana-rep på förmiddagen och det var skoj. Sen blev det en skvätt galet jam i Aulan på eftermiddagen där jag lånade Görans trumpet och han satt vid ett piano så vi skulle kunna utföra lite improvisation. Då kommer Emil och Martin Fabian in och sätter sig vid flygeln och det andra pianot vilket gör att jag blir i extas och hoppar upp på ett bord och står där och försöker få de toner jag vill ur instrumentet (som jag verkligen verkligen inte kan spela).

Det var roligt. Det var musik.

På eftermiddagen satt jag och Ann-Sofie i Acusticum och höll på att säcka ihop av trötthet, så vi tog oss ut på en liten promenix i höstsolen. Eller snarare en liten för Ann-Sofie som skulle ha sånglektion strax därefter och en längre för mig som hade ärenden på stan. Det var ljuvlig. t. In på Apoteket för att fortsätta i pensionärsspåret: hämta ut recept, plocka donationskort och dessutom ta en sån där liten söt fyrkantig korg de har och fylla den med "bra att ha/det här behöver jag"-grejjer från Apotekets hyllor. Har ni inte lagt märke till deras korgar (hade inte jag heller förrän idag när jag för första gången nyttjade den) så rekommenderar jag skarpt ett besök in på närmsta Apotek!
Var så glad över att äntligen ha tandtråd hemma igen att jag var tvungen att slita upp förpackningen och använda den så fort jag kom hem...nördigt? Nä, för lite tandomsorg på sistone bara. Tänderna sitter ändå i samma kropp som själen. Tänk på det ni!

Tog den långa vägen hem, längs vattnet bakom Nolia och bort till Fåröbron. Mycket angenämt. Det tog andan ur mig där och då.

Efter ett kortare Kammarkörsrep tog jag mig till Ann-Sofie för tedrickande. Perfekt avslut på en bra dag! Vikten av att varva ner på kvällen påminner sig kan jag säga, så imorgon kväll ska bara vara en enda lång nedvarvning/laddning inför lördagen då det är invigningsdags för Studio Acusticum.


Bon Jovi

Räddar allt. Städning, diskning, ommöblering, garderobsrensning. You name it, Bon Jovi makes it happen. Iallafall om man är galen i dem som jag är... :)

Styrelser, rep och invigning av nåt slags konserthus. Tid? Njaee...

Igår hade vi Jazzmastersrep. Kul var det minsann!
image15
Ok, jag garvar inte på bilden, men det var faktiskt roligt!

image16
Johan bara måste ta ett tillfälle i akt att göra nåt ballt. Måste vara därför han aldrig behöver ta första steget med en tjej... ;P

Idag ska jag iväg på Universitetsstyrelsemöte, låter ju himla flådigt men just nu är jag mest nervös. Försökte visualisera imorse att de andra pamparna stod hemma och gjorde sig iordning för dagen, borstade tänderna i bara mässingen, letade efter ett par hela strumpor (eller nylonstrumpor, vad vet jag) och var asnervösa för att träffa mig för första gången. Jaja. Vet inte huruvida det hjälper eller inte.

OBS!! Valdino imorgon 3/10 kl 18:30! Jazzmasters (fast nu tror jag vi heter Från Trelleborg till Öjebyn på 30 minuter)


Piteå

Det är höst.

Nu förstår ni kanske vad jag gör här i norr.

image14

RSS 2.0