Tillsammans.

Greta med sin mormor.

 

Greta med sin farmor.

 

Greta med sin pappa.

 

Greta med sin moster Tintin och kusin Gabriel.

 

Greta med sin farfar.

 

Greta med morsan.


Veckan som varit.

Veckan började med en fantastisk laxburgare...

 

...fortsatte med gudomliga, hembakade semlor...

 

...på onsdagen fyllde jag år och öppnade paket från mamma. Två gjutjärnsgrytor och en kokbok!

 

Eftersom Gretas farmor (a.k.a Barnvakt) fick förhinder tog vi lyxmiddagen hemma istället. Supermysigt och jättegott!

 

Räksmörgåsar med guacamole, äkta majonäs, ägg och tångkaviar. En ekologisk riesling till det = glad 28-åring.

 

Greta njöt inte lika friskt av räkorna så hon hämtade spöket Laban-boken.

 

På fredagen firade jag ihop med fina vänner. Här satt vi i backen och drack varm choklad efter att åkt lite skrana. Efteråt bastade vi innan vi tog oss hem och åt en god middag följd av chokladsmakandeätande och prat.

 

Lördagen avnjöts från hästryggen.

Min utsikt.

 

Nu är jag vissen och sjuk igen. Är sååå trött, igår gick jag och la mig kvart över sex och sov till klockan sju imorse. Det måste ju säga allt. Dessutom gör halsen ont och jag är febrig så nu tänker jag gå och lägga mig igen och hoppas det försvinner snabbt.

Veckomatsedelsfrågetecken och Dessertfrossa

Dagen har inletts med att jag nästan svultit ut mig själv till förmån för dessertfrossan jag och Dijana ska på om en dryg timme. Och DÄR ljög jag. Svälta ut mig? Jag? Skulle aldrig hända. Men Dessertfrossa ska vi på!
Eftersom min käre äkta hälft kommer hem från Sthlm idag tänkte jag att jag skulle fixa veckomatsedel och handla för att göra honom glad (och kanske mindre bakis), men jag har grava inspirationsproblem. Kanske följande:
Laxburgare med klyftpotatis
Rotfruktssoppa med curry
Falafel i pitabröd
Pasta med sockerärtor, fetaost och citron
Indisk gryta med blomkål och sötpotatis
Krav-kyckling i ugn med potatis
Skulle kunna funka. Om jag dessutom handlat innan jag presenterar menyn kan jag inte ta hänsyn till eventuella protester från köttisen förrän nästnästa vecka. Prima plan!

Om veckorna som varit

Jag trivs fortfarande väldigt bra med att jobba, även om det varit lite tuffa veckor med influensa, no bredband och en pmds-vecka med alldeles för många sömnlösa timmar. Det var en kortare pmds-period iallafall vilket var skönt. Fem dagar med tabletter innan mensen kom är kortast hittills! Idag har det dessutom handlat om pmds i västerbottenskuriren, jag blev intervjuad och en som forskar om detta. Hoppas någon läser artikeln och blir hjälpt av det de läser.
Greta och jag ammar på. När jag kommer hem är det första som händer efter pussar och kramar och avhängning av kläder att jag sätter mig på köksstolen och ammar Greta medans William berättar hur dagen varit. När vi läser böcker på kvällen märker jag tydligt vad Greta lärt sig. Det kan vara att skruva när det dyker upp en skruvmejsel i boken eller att plötsligt rusa till badrummet när man säger "bada". "Botta! Botta!". Hon har börjat peka på sig själv när man säger Greta och låtsasleken har gjort entré: när Greta får något gott att äta så vill gosevovven eller gosekissen tydligen smaka. Är tv:n på kan nån av de i bild få sig en smakbit om de har tur. Igår när Greta fick lite yoghurt i väntan på middagen så fick kissen och vovven "smaka". Sen gjorde Greta något nytt. Hon drog i halslinningen på min tröja och stoppade ner vovvens nos innanför tröjan. Hon hade nyligen ammat, som nån kanske räknat ut...
Idag har jag och Greta varit iväg och träffat en hel hög med mammor och ettåringar från den familjelivsgrupp som blev till när vi väntade våra små. Det var jättemysigt att ses och Greta verkade nöjd med värdinnan Eiras hem och leksaker, för att inte tala om sackosäcken deluxe... Väl hemma igen slog jag på Whitney Houstons begravning. Det var otroligt mycket kärlek och gemenskap som delades där kändes det som. Och samtidigt så fruktansvärt sorgligt.

3G-bloggande

Hej Telia! För 317:- i månaden ska vi ha ett rätt snabbt bredband. Nu har det inte funkat på två och en halv vecka. Jag pratade med er support 1/2, 3/2, 4/2, 6/2 och 13/2. Sammanlagt har jag suttit i kö 4 1/2 timme. Den 6/2 sa damen att det skulle fixas. Den 13/2 fick jag veta att det fanns ett annat, gammalt problem som behövde åtgärdas av en tekniker. Denna tekniker skulle ringa upp inom tre arbetsdagar. Guess what? Tre arbetsdagar har passerat med 166% OCH en halv helg. Är jag nöjd? Nej. Har jag bredband? Nej. Ställer detta till problem? Ja. Känner jag lite frustration? Ja. Fast inget mot vad min pappalediga man känner, som inte kan surfa runt lite på jobbrasten.

I klorna på influensan

Jag är fortfarande som en rishög. Med den här hostan kan jag nog lätt tas för en rökare som rökt typ 30 år (fast jag är 28). Jag återgick till jobbet i onsdags men så här i backspegeln kan jag väl säga att det var lite tidigt. Nu börjar varje dag med en ipren och så går jag och lägger mig sjukt tidigt, typ när Greta somnat. Fast igår orkade jag se film och somnade inte förrän vid halv elva - major breakthrough (stavas det så?)! Gretisen blev smittad av mig men hon blev frisk igen efter typ tre dagar och William är fortfarande frisk vilket jag uppskattar oerhört mycket. Då kan jag vara vissen med gott samvete för jag är rätt död när jag kommer hem från jobbet på kvällen.
 
Ja just ja. Jag och William blev kära i Loreen efter hennes helt fantastiska framträdande i melodifestivalen i lördags. Hoppas hon vinner hela skiten.
Men Marie Serneholts låt, vad gjorde den där? Den kan bara inte ha varit en av de 32 bästa bland typ tretusen bidrag, tror de vi som tittar är lite dumma i huvudet eller?

RSS 2.0