Plötsligt potta!

OBS! Inlägget handlar om kiss och bajs.

I somras bestämde vi oss för att låta Greta själv ordna upp det här med hur och var kissandes och bajsandet skulle ske. Visst hade vi någon önskan i våras om att hon skulle vara redo att sluta med blöja innan lillasyster kom men den tanken droppade vi rätt snabbt. Hon har länge varit fullt medveten om när saker och ting sker i blöjan så det kändes som att det bästa vore att bara strunta helt i att snacka potta med henne och bara låta hon själv styra. Med undantag för att hon när hon var en helg hos barnvakt blev mutad av barnvakten med klubba för att kissa (liten klubba) och bajsa (stor klubba som hon inte fick eftersom det inte kom något bajs förrän vi hämtade henne på söndagen och hon inte bajsat sen på torsdagen..) på toaletten så är det precis så vi gjort. Struntat helt i det alltså. Det enda vi börjat med var att bestämma att plats för nr.2 är toaletten, rummet alltså, även om det är med blöja. Plötsligt en kväll för ett gäng veckor sen skulle hon på eget bevåg gå på pottan och bajsa vilket resulterade i kiss. Jag sa inget utan bekräftade bara det hon sa  (typ: det kom kiss i pottan mamma) eftersom det känns oerhört viktigt att hon går på pottan för sin egen skull och inte för någon annans. Efter det kommer pottan fram lite då och då, härom morgonen hade hon torr blöja och berättade att hon var så kissnödig att hon nästan kissade ner sig så jag fick gå och hämta pottan åt henne. Resulterade i både det ena och det andra och hittills har det här pottandet inneburit att hon, som annars bajsat max en gång om dagen, bajsat minst ett par gånger om dagen, på pottan. 

Nu ska jag gå upp ur sängen och äta frukost. Sen ska vi in till stan för att gå på vinterskoj med vovven och ett gäng andra hundar. Ska bli kul!

Fem månader +

Att vara drygt fem månader ung innebär att en hittar sina fötter, bland annat.
Vinter framför brasan

Egentligen är all text överflödig. 

Vi har haft mycket trevligt besök i helgen och ändå är halva helgen kvar, vilken grej! Lisa var här och sov över med tjejerna, William fick sova i Gullmark så att det blev lite mer en tjejgrej. Hur jag och Lisa lyckades hålla oss vakna till midnatt igår är ett mysterium så nu har jag sovit en sväng på soffan och fyllt på med välbehövd energi. Man tackar. 

Kvällen bjuder på webbsändningar från invigningen av kulturhuvudstadsåret och sen blir det åka av när melodifestivalen börjar. Antagligen sitter jag och William och gnager våra tår av sorg över de dåliga låtarna ikväll, men Anders Jansson och Nour El Refai känns så klockrena som programledare att jag måste få se. Antagligen satt produktionsteamet på svt och sa: hörrni, det där med programledare. Vi tänker oss motsatta hållet från Rickard Olsson och Marie Serneholt. Och så sjöng änglakören och resultatet får vi ikväll.


RSS 2.0