Belöning!

Alltså, den här veckan har jag varit så sjuuuukt trött, Greta sparkar järnet på morgontimmarna så jag är alldeles i en dimma när jag vaknar. I torsdags ville jag ju bara ringa hem William från jobbet så han kunde ta henne och jag skulle få gå och sova, men nånstans i bakhuvudet insåg jag att det kanske inte var helt legitimt... Väl på torsdagskvällen när han kom hem från jobbet kom vi på koallitionskurs eftersom vi bägge var oerhört trötta och hade någon slags martyrkapplöpning. Väldigt okonstruktivt faktiskt så här i efterhand. Det slutade med att William for på coop och storhandlade och vi ringde varandra och bad om ursäkt. Han kom hem med mat plus två semlor och är det något jag kan konstatera nu är det att semlor är riktigt bra fredsmäklare.

Iallafall, efter den här veckan så fick jag min belöning idag. Jag har suttit hos frissan i tre timmar och fått håret klippt och färgat. Skatorna har alltså fått flytta ut ur mitt rufs, lite taskigt så här på vintern kanske men det är ju plusgrader och jag kan ju inte betala deras hyra hela vintern. Kändes så grymt lyxigt! Och det bästa med att klippa och färga: man får håret tvättat vid två tillfällen ;-)


Före. Som ni ser är jag inte helt i fas.


Efter. Jag har en frisyr! Tyvärr tar inte photo booth riktigt med nyanserna i färgen men ja, ni fattar konceptet.

Inte bra

Inte bra dag idag. Jag är oäääändligt trött och ni vet hur det är då - allt går lite fel. Det började med att Greta vaknade vid 6 istället för 8 och sen lyckades kissa ner hela sig på skötbordet, vanligt vid brukar kisset komma på handduken men nu var det kiss överallt på henne. Ner i badbaljan bara. Det är vanligtvis jättemysigt att bada henne och det hade det säkert varit idag också om jag inte hade haft ett drömscenario som bestod i smidigt blöjbyte och därefter kaffe. Sen fortsatte förmiddagen med spyor. Greta spyr inte alls särskilt mycket eller ofta men idag har varje liten yttepytterap inneburit spya. Inte jättemycket men inte jättelite heller, varken hon eller jag luktar annat än surmjölk nu känns det som.

Och jag är SÅ trött. Sen klockan 9 har jag längtat efter att Wiliam ska komma hem från jobbet så jag kan få sova. Nu har jag och Greta sovit en timme på soffan och det börjar kännas lite bättre, jag känner att vi nog till och med kommer ta oss ut här så småningom. Jag gjorde ett försök att komma ut vid halv elva men när jag satt på Greta overallen till hälften så tog jag av den igen, tårarna rann och jag kunde inte se hur jag någonsin skulle orka få på henne och mig alla kläder. Jag kunde inte ens se hur jag skulle orka lyfta upp henne från filten på golvet så jag tog av henne igen och gav upp. Insåg väl nånstans i bakhuvudet att inget skulle bli bättre av att jag skippade lunchen så jag lyckades få i mig en något sånär lunch iallafall bestående av fullkornsris, tonfisk, ärtor och hollandaisesås. En klassiker jag åt ofta i Boston, blev nästan nostalgisk. Lite sömn på det här så.

Men hallå, nu har Greta lyckats snurra ett kvarts varv på golvet! Haha, hon ser inte klok ut. Lyckades få in handen i fårskinnsdojjan som låg kvar efter påklädningsförsöket också. Gullunge!


Det här är bland det mysigaste:


Att ha Greta nära, nära i sjalen där hon är trygg och kan titta på saker och ting tills hon somnar (vilket hon alltid gör om hon bara får vara kvar i sjalen längre än 5 minuter...)

Aaaaahhh!!!

Snacka om att jag är i behov av en rejäl piffning. Långt bort är dagarna då man såg ut (och kände sig) såhär:



Eller såhär:




Idag ser jag mer ut såhär:

Lite skev med ett hår som inte går att ha utsläppt och som allt oftare blir kvar hela dagen i just den ickeomsorgsfulla uppsättningen jag gjort på morgonen.

Men det ska bli bättring - jag fick presentkort hos frisören av William i julklapp och jag har bokat tid för klippning och färgning 29 januari. Har ingen aning om hur jag ska färga men vet att mycket av håret ska bort så det blir nog bra det!

Och apropå hur jag ser ut nuförtiden så väljer jag ändå skatboet flera gånger om ifall det innebär att man får den här bonusen:


Och ja - det är ett Roland Fp-7f som står i bakgrunden men nu är det inte det jag syftar på utan Greta. :P


BVC och vaccination

Idag har Greta varit på tremånaderskollen på BVC, inklusive tagit sina första vaccinationssprutor. En i vardera ben, den andra värre än den första och vi får se hur hon reagerar på det. Jag har iallafall köpt med mig alvedon utifall att hon får feber och blir hängig.

Hon har iallafall vuxit en hel del sen sist, nu väger hon 6,3 kg och är 61,5 cm lång! Hennes längd- och viktkurvor följs åt som ett skolexempel, de befinner sig på exakt samma plats.

Efter BVC tog vi en liten promenad, Greta somnade gott i vagnen och de enda andra jag såg ute den tiden på förmiddagen strax innan solen nått sin dagspunkt var andra mammor på vagnpromenad, man tillhör ett till släkte nu inser jag. Det känns iallafall bra i kroppen efter afropasset, idag är ju dag två då träningsvärken borde nå sin kulm och jag kan fortfarande göra saker som att sätta mig på toa och sånt som var väääldigt jobbigt efter förra gången innan jul så jag kan nog vrida upp träningsintensiteten ett snäpp eller två tror jag. :-)

Nu väntar jag med spänning på vad William tar med sig hem från bageriet när han kommer från jobbet. Han ville nämligen göra ett diagnostiskt prov i gehörs- och musiklära med ettorna på måndag och då vill han ge dem det snyggt utskrivet från Finale (ett notationsprogram). Eftersom det är jag som kan Finale i det här hushållet så hjälpte jag honom med det men under förutsättningen att han letar upp en semla eller prinsessbakelse åt mig som tack för hjälpen. Tycker han kom undan billigt där faktiskt. ;-)

Nu ska jag gå och kolla in tjejen som ligger och sover gott i soffan!

Nytränad och redo!

Jag kom nyss hem från ett afropass på Tenton, onsdagar är min gå-iväg-och-träna-dag. Det var jätteskönt att komma iväg och träna, det gick mycket bättre och kändes betydligt lättare nu än det gjorde innan jul. Igår sov Greta sex timmar i sjalen under kvällen så jag hann rensa bland massa papper som stört mig en tid nu och det verkar som det gav mig mycket energi! Dock tog energin tydligen slut idag efter lunch för jag somnade med Greta i soffan under amningen och vaknade kvart över ett. Vi skulle träffa mammorna och fika kl.13 och jag övervägde starkt att somna om och "glömma bort" fikat men insåg att det inte skulle gå så det var bara att masa sig iväg. Kaffe och morotskaka satt mycket bra då och Greta som är yngst av bebisarna imponerade genom att ha vuxit så mycket på en månad. Eller, åtminstone tolkade jag det som att hon imponerade och det är min rätt att tolka det så eftersom jag är hennes mamma ;-)

Nu väntar kycklingwok med panangcurry, eller pungcurry som vi kallar det här i huset. Lite i stil med klittan bang (med svenskt uttal) - eller cillit bang (med engelskt uttal) som det kallas i butiken.

Och just det, jag blev inspirerad av min bästis och anmälde mig idag till stockholm halvmaraton 17 september. Genidrag eller bara...sjukt?

Tjo och tjim!

Förändringar och nyheter!

Den senaste veckan har Greta börjat upptäcka sina händer. Det är heeeelt ljuvligt när sitter och knäet och hon tittar på något och så helt plötsligt går ögonen i kors för det dyker upp en hand i hennes synfält som tar all hennes fokus :-) Man kan ju bara tänka sig, armarna flaxar och far som de vill och längst ut på dem sitter händerna med fingrar och grejer. Rätt som det är håller de där händerna på med saker mitt framför ansiktet på en, fingrarna flätas in i varandra, händerna stängs och öppnas och det måste ju bara vara hur spännande som helst!



Hon är även väldigt fascinerad av händer i allmänhet. Jag brukar sätta upp min hand ovanför pannan och vinka, då ser man hur hennes blick dras från mitt ansikte och upp till den där lustiga rörelsen uppe på huvudet. En väldigt lätt lek...

Och vad hon skrattar och pratar! Min natt tar slut när jag ligger i sängen med en Greta fylld av energi bredvid mig. Hon sparkar och sprattlar, skrattar och tittar på allt. När hon märker att jag och/eller William är vakna blir hon överförtjust och energin tycks mångdubblas. Det är otroligt charmigt även om man inte alltid lyckas matcha hennes entusiasm för denna nya fantastiska dag med detsamma, men efter ett tag går det inte att motstå utan man dras helt enkelt med.

När vi var i åkersberga över nyår började hon och William prata med varandra. Det var som att Greta en kväll i Williams famn helt plötsligt upptäckte att om hon gjorde ett ljud så härmade pappa det! Wow! Vilken grej! Så nu har jollrandet ökat markant och jag har säkert 80 filmer på mobilen från de här tre månaderna på sånt jag velat dokumentera, nu senast det här jollrandet förstås.

Jag helammar Greta fortfarande och kommer fortsätta med det tills hon blir 6 månader om det fortsätter funka men en förändring har hänt där också. Hon uppskattar inte att sittammas utan jag måste handmjölka tills utdrivningsreflexen startat innan jag ger henne bröstet för att hon ska tycka det är värt att äta med mig i sittande ställning och till dess gallskriker hon. Har förstått att fler haft barn som blivit likadana kring 3-4 månaders ålder. Det är väldigt jobbigt med skrikandet vid bröstet om jag sitter och ska amma, jag vill ju inte riskera att "tvinga" på henne bröstet. Men liggamningen funkar bättre än någonsin så jag antar att det här är en period hon ska ta sig igenom och jag får helt enkelt liggamma mer när jag är hemma.

Nätterna går rätt bra nu, oftast ammar jag bara en gång på natten. Däremot har jag gjort något med min nacke (tror det var när vi testade curling på svärmors födelsedag och jag föll baklänges på isen två gånger) så jag ligger vaken vissa morgnar och måste ta ipren för att kunna somna om eftersom det gör för ont att bara ligga ner. Naprapatbesök lockar helt klart...

13 februari är det dags för Gretas dop! Det ska bli jätteroligt, mysigt att få träffa familj och vänner som kommer den dagen.

Greta 3 månader!

Idag blir Greta 3 månader! Hon har vuxit som bara den över jul- och nyår, när vi kom hem från åkersberga i onsdags hade hon helt plötsligt blivit en storlek 62 :-) Här kommer en rykande färsk bild på Greta i sin nyinköpta babysitter (vet inte varför bilden blir åt fel håll när jag lägger upp den på bloggen):


Greta 9 januari 2011

Här kommer lite fler bilder från senaste tiden:


Jag och Greta.


Greta med moster Tintin i Åkerberga


CowgirlGreta


Trött tjej.

Igår var Greta på sin allra första konsert, en orgelkonsert i Umeå Stads Kyrka:



Det är viktigt med hörselskydd.

Jag har varit sjuuukt trött över jul och William har varit sjuk men idag tog han Greta på morgonen så jag fick sovmorgon. Det var väldigt uppskattat, även om man brukar bli pigg av att mötas av Gretas energi när hon tycker det är trist att ligga kvar i sängen. Imorgon börjar William jobba och jag och Greta blir själva på dagarna igen men den här veckan har vi inbokade fikabesök, bvc och tandläkare (tur jag har försäkring) så det kommer nog gå av bara farten.

Nu sover Greta och jag ska ta mig ut till vardagsrummet och titta på Heroes med William, vi köpte säsong 1 och 2 igår eftersom jag missade hela Heroessvängen och det är verkligen en sjukt spännande serie. Svårt att sluta titta bara.



RSS 2.0