Till William!

Grattis på 10-månadersdagen! :)

Om tjugo minuter:

mot husbyöhn!

William har åkt till Gullmark igen, jag är ensam kvar vilket inneburit en lång eftermiddagsdejt med datorn i brist på annat. Orkar inte så mycket i den här värmen, men jag är inte den som klagar. Ok, lite kanske. Fast ändå, jag gillar ju värme...


Slutet av juli-inlägget

Jag har haft semester. När jag flyttade från piteå hade jag en underlig villfarelse att jag skulle hänga i berga mesta delen av de 10 veckorna innan planet går till Boston 30 augusti. Men det har jag inte gjort. Augusti däremot, då hänger jag 3 hela veckor minsann! Jag och William har visserligen spenderat den senaste veckan i åkersberga men det har ju varit mer på tu man hand sådär. Mycket värdefull tid, den sista långa perioden helt för oss själva på 5 månader. Och på onsdag har vi 10-månadersjubileum, kunde likaväl vara 10 år. Det är kärlek. Resten av livet.

William tittar på Clintan-western på tv och jag som visserligen tycker clintan hade ett fördelaktigt utseende på den tiden kände mig ändå manad att prioritera ett blogginlägg såhär i slutet av en månad utan inkomst. Blogga är ju iallafall gratis.

Livet är härligt, sommarvädret har varit fantastiskt både här och i Gullmark de veckor jag var där. Jag har snart klart papper för en bostad i Boston (med för hög hyra men å andra sidan är det ett tryggt område med joggingspår i närheten så det får ge sig) och jag hade räknat fel på antalet veckor innan jag åker så det är inte så fruktansvärt stressigt med allt som jag trodde.

Nästa vecka börjar Ann-Sofie jobba i Sollentuna, det blir härligt att träffa henne igen! Vecka 33 kommer jag vara hos Ella vilket bara kommer vara helt ljuvligt och imorgon sticker jag till Husbyöhn och jobbar en vecka. Men först ska jag lämna W på arlanda, fy. Jobbigt nåt så djävulskt. Men William kommer tillbaka, sista veckan innan boston så vi kan gråta ordentligt tillsammans. Men det känns ändå så bra, det finns inga tvivel i världen om att det här går. Om det mot förmodan inte skulle hålla så skulle det inte gjort det även om jag stannade hemma. Wow. Det är en häftig känsla som jag unnar alla. Och vi har ju något väldigt roligt att se fram emot som förhoppningsvis blir av då, den där sista veckan i augusti...

Här kommer ett litet snabbgenomdrag i bilder av vad jag har haft för mig på sistone:


Jag och Anna tog en kväll på Sjönära. Rosévin och gratinerade jordgubbar. Ojojoj.
Jordgubbarna var värda 109 kr. Bara det.


Jag åkte tillbaka till Gullmark tre dagar efter kvällen på Sjönära.


Jocke och Ann-Sofie sov över en natt på väg till Umeå/Stockholm. Här äter vi frukost.


Jag och W samma morgon.


När vi semestrade hos William låg vi på stranden...


...kelade med grisarna...


...härsade...
...skjöt med hagelbössa...


(vissa med mer mord i blicken än andra men vi hjälptes båda åt att göra köttfärs av makaronipaketet...)


...tog romantiska kvällspromenader och skådade gårdagens arbete...


...och bara njöt av och med varandra.


I åkersberga har vi cyklat till Vaxholm och pustat ut...
...cyklat hem igen från Vaxholm och skördat smarriga landsvägshallon...


...besökt vackra platser vid Åkers Kanal...


...pussats ihärdigt...


...kramat jätte-ekar vid Ekbacken...


...och åkt in till stan där vi njöt av lite fika.

Bilderna från tis-lördag finns inte på datorn än så de får vänta.


Om jag ska avsluta mitt blogginlägg med ett kraftuttryck eller liknande så får det bli detta som jag tillägnar alla semesterfirare därute:

Förbjud spraygrädde i Irish Coffee!
Endast äkta, hand/elvispvispad vispgrädde äga tillträde i min Irish!
Lördagslöfte:

Imorgon åker jag till Umeå för att börja semestern med William. Det innebär som vanligt VÄLDIGT begränsad tillgång till internet vilket i sin tur leder till få bloggtillfällen. Det är semester med mitt hjärta helt enkelt. Genom att lyssna på arbetande människor har jag förstått att semestern ofta inleds med planer på världs- eller åtminstone livsomvälvande förändringar som på något outgrundligt sätt ska lyckas äga rum från planering till genomförande under dessa veckor. Yeah right. Efter semestern är dessa människor ofta mer lönnfeta än innan semestern började, lite brunare förvisso men med mer rödmosig hy på grund av bag-in-a-boxarna som druckits flitigt till grillmaten. Konditionen byggs som vi alla vet inte upp i hängmattan och hade man ingen träningsmotivation eller rutin innan så dyker den inte upp av sig själv under semestern när konkurrenterna heter fläskfilé, bearnaisesås och klyftpotatis. Salladen på sidan väger inte upp när den dryper av artificiella dressingar, även om de är köpta på glasflaska.

Jag tänker också avlägga vissa löften, men med målet att de ska vara realistiska nog att faktiskt hålla.

Härmed lovar jag, Linda Maria Niska, följande för tiden 11/7-28/7:
ATT
  • älska så ofta och så mycket jag kan
  • glömma bort att jag har en blogg
  • äta när tid ges, så ofta som möjligt
  • fortsätta stänga av mobilen på nätterna
  • dricka mindre kaffe och te
  • hålla fast vid mina motionsvanor
  • sova mycket och länge
Tack och hej!


NJUT!

MÖRKRÄDD! och träning.

Har tagit en kvällspromenad i den fuktiga sommarnatten. När man är fast i en ljudbok är det väldigt lätt att man som av en händelse förlänger ursprungssträckan gång på gång, allt för att få fortsätta lyssna lite till; "jag ska bara lyssna till kapitel 58..."

Dryga timmen blev promenaden så träning syftar inte direkt till själva promenaden utan mer till mörkret och de lummiga buskar och träd jag passerade i detta mörker under min promenad. Jag har varit väldigt mörkrädd sen jag var liten så jag arbetar ständigt med den sidan. Ibland tvingas man möta mörkret i stunder då man inte hinner bli rädd förrän efteråt och ibland får man alldeles för mycket tid att tänka på alla faror som finns. I mitt fall är det inte så mycket rädsla för våldtäktsmän eller förrymda psykfångar som drabbar mig när jag går ut mot landsbygden till. Istället figurerar spöken och monster hejvilt i mina fantasier; jag kan spänna blicken i en ekstam och se en gammal gumma stå och vänta på mig vid vägkanten, min egen skugga som snabbt fladdrar förbi när jag passerar ett gatlyse blir till en ljusstrimma som då rimligtvis är ett övernaturligt flygande väsen som förföljer mig osv.

Katten som satt under den där gatlyktan på grusstigen bredvid cykelvägen idag var väldigt länge en liten liten människa. Typ storlek rumpnisse. Creepy.

            Mina tre användbara knep för mörkerträning:

  • Motstå impulsen att titta bakåt. När du väl fallit för den är det kört. Om du ändå faller för den, se till att vrida dig varannan gång vänster/höger för att förhindra överbelastning som kommer ge sig till känna dagen efter.
  • Andas djuuuupt. Bara släpp magen. Du tränar den ändå.
  • Sjung högt nåt så djävulskt. Då tror eventuella monster och psykfall att du är den knäppa.

Ja men lycka till då!

Surftips:

www.bestofblocket.se

Tumstocken är min favorit, skrattade så tårarna sprutade.

Nu ska jag ut på promenad.

Värd att se om och om igen.


Det bästa som hänt idag:

Logga in på Facebook.

Ditt konto är inte tillgängligt just nu på grund av uppdateringar av webbplatsen. Det borde bli tillgängligt igen om ett par timmar. Vi ber om ursäkt för detta.
Yes. Får hitta något vettigt att göra istället.

Vad jag tänker idag:

Förspilld är all den tid som ej förflöt med kärlek.

Från Norrbottensemestern med Ann-Sofie

Vi började med kaffe på Wayne´s i Pite kl.10. Sen bar det av till Garveriet i Böle efter att vi köpt med oss palt från Paltzerian i Öjebyn. Påväg till E4:an svängde vi förbi det mysiga rabarberiet Alterhedens utanför Holmträsk. Där inhandlades diverse ting såsom sås med rabarber/lakritssmak, hjortrondryck, rabarberdryck, buteljer och en begagnad slisk-dvd för kvällen med mera. Vi intog därefter lunchen (palt) vid det som för ett par år sedan var Sveriges eller norrlands (kommer inte ihåg) vackraste rastplats - Harrbäcken.

Därefter åkte vi mot Boden och njöt av det soliga perfekta bilvädret och anade väl aldrig att det i boden skulle vara kanonväder med strålande sol och sommarvärme som gjorde att eftermiddagskaffet intogs på en uteservering. Mycket skönt. Där inköptes även en flaska mousserande rosé för kvällen.

Efter Boden tog vi innervägen mot Morjärv och mötte några dussin renar och renbäbisar på vägen (såklart, var annars?) vilket frambringade lyckorus hos oss båda. Snutterenarna. Förstår inte varför det slängs så mycket svordomar åt dem? Okej, de kanske inte är mycket intelligentare än harar när de springer framför bilen i sick-sack istället för in i skogen men man får ha i åtanke att det egentligen är fruktansvärt onaturligt att det överhuvudtaget går en väg rakt igenom deras huvudleder. :P

Efter Morjärv siktade vi ner mot E4:an igen och i Kalix stannade vi och shoppade för middagen och den stundande ost/kex/vinkvällen på Seskarö. Vid sju på måndagkvällen var vi framme på Seskarö Camping och tog vår pyttestuga i besittning, den hade plats för två sängar, ett litet klaffbord, en kyl och kokplattor ovanpå denna. Två stolar fanns också och ohyggliga gardiner till de två fönstren men inte till det tredje - det på dörren. Som dessutom riktade ljuset rakt in på våra ansikten när vi sov. Märklig miss i midnattssolens land. Sov gott ändå.

Efter att intagit middag bestående av färskpasta och sås med gorgonzola som vi var i stooort behov av (hade ju inte ätit på TIMMAR!!) så var det dags att visa Ann-Sofie Seskarös bästa sidor som vår gamla stuga, Träsket och kyrkan. Hälsade på farmor och farfars grav och vi besökte till och med levande släktingar, Raili (pappas kusin) och Erling, i deras nya hus som jag inte hade sett än. Det var väldigt trevligt att träffa dem, var flera år sedan.

När vi kom tillbaka gick vi ner till stranden nedanför stugan, Tromsöviken, och kvällen avslutades som planerat med ost/kex/vin och dvd på datorn. Fantastisk förutsägbar romantisk komedi.

Sov som en stock. (LÄt som en också..)

Tisdag morgon: frukost, städa, checka ut från vår trivsamma vrå.
Mot Haparanda där vi träffade Ida som Ann-Sofie känner från Pite-tiden över en 10-kaffe. Ett snabbesök till kyrkan och därefter en expressrunda på IKEA för att köpa flyttkartonger. Intog pizzaslice och körde till Kukkolaforsen. Där spatserade vi omkring, läste skyltar så vi lärde oss något och tog massa kort. Här var vi ju också tvungna att äta rökt sik, gott gott och avsluta med kaffe och bulle.

JA, vi är båda i stort behov av regelbundna måltider. Inget glömma att äta här inte! Eller som William så fint påpekade: "Ja, det är ju bra att ni hinner se något mellan era fikapauser"...

Efter Kukkolaforsen som var ett väldigt lyckat besök åkte vi ner mot Haparanda igen (VÄLDIGT vackra hus på vägen längs Torneåälven förresten) och körde över till Torneå där vi skulle in på Alko. Oj vad vi körde runt, det var inte förrän vi gav upp och vände hem mot Sverige igen som vi hittade det. Förstås.

Sen var det bara E4:an raka vägen till Luleå, mitt flyg gick från Kallax på kvällen så vi hade en tid att passa så stor väg med 110-möjligheter kändes hett. Vid den här tiden var vi heeelt slut. Det hade gått 30 timmar sedan semestern startat i Piteå och det hade minst sagt varit intensivt. De sista två milen till Luleå var tunga, jag somnade till och med till Ann-Sofies stora förtret (även om det handlade om typ 5 minuter men hon körde och var lika trött som jag så jag förstår henne...).

Hur avslutas nu en expresstour i Norrbotten bäst? Med en middag på MAX i Luleå förstås! Vi hann t.o.m fönstershoppa lite och njöt av att se befolkning på gatorna, en lyx vi inte stött på sen kaffet i Boden. VI har nog lite cityblod i oss trots allt.

Efter kaffe/te på Kulturhuset var det dags att köra mig till Kallax och Ann-Sofie tog de sista 5 milen tillbaka till Piteå.

Semestern hade nästav varit gratis men gav så mycket upplevelser och intryck att vi var totalt slutkörda. Sov väldigt gott i natt.

Måste bara få påpeka att jag gick upp halv fem på måndagmorgonen för att ta bussen till Piteå från bygdeå. Så tröttheten var fullt berättigad... ;)


Ann-Sofie utanför Paltzerian i Öjebyn.


Fast vi hade ju börjat med frukost nr 2 på Wayne´s innan vi nådde paltzerian...


Här fotas det utanför garveriet i Böle medan vi väntade på att de skulle öppna.


Rabarberiet.Rabarber utanför rabarberiets uteservering.


Jag utanför Rabarberiet.


Min vegetariska paltsymfoni till vänster, Ann-Sofies friterade palt med gravad lax och gravlaxsås till höger.
Rabarberfricka och hjortrondricka. Mmm.


Så här soligt var det i Boden när vi drack eftermiddagskaffe! Boden vann värmepriset.


Renarna svänger av.


Mer renar.


Vi nådde Seskaröbron. Helt klart en plats för fotografering.


jag är glad vid Seskaröbron.


Ann-Sofie fotar.


Jag och Ann-Sofie avslutar fotosessionen. Dags att åka över bron.


På väg över.


Kyrkan på Seskarö.


Middag var fina grejjer. I vår pyttestuga :)


Sjukt hungrig.


Ann-Sofie vid träsket. Det hade nog gått att bada där, det blir varmt ganska fort men vi hade "tyvärr" glömt badkläderna.


Men det går även bra att titta. Vacker plats det där Träsket.


Jag njuter av kvällsolen.


Lite mer träsket.


Om jag är fixerad vid Träsket så är Ann-Sofie väldigt fascinerad av lingonblommor.
Ann-Sofie, den här är till dig!


Mysstugan! Ta en titt på proportionerna stuga vs.Renault Clio...


Dag två. Tisdag. Vi är på väg mot kaffe i Haparanda.


Kyrkan i Haparanda inuti.


Utanpå. Inte riktigt samma sak.Pizzaslice på IKEA i Haparanda.


Fotografering av Kukkolaforsen.


Det är något speciellt med naturkrafter.


Rökt sik var mumma!Fortsättning följer!


Ulvön 4-6 juli

William spelade på Ulvön i Ö-viks skärgård i helgen som var. Jag följde med och vi hade en riktigt mysig och underbar löööv-weekend precis som det ska vara!

Jag och William uppe på Lotsberget
Uppe på lotsberget.


W utanför det gamla träkapellet som var väldigt häftigt!


W spelar på lördagkvällen.


W njuter av utsikten på Lotsberget.


Utsikt från Lotsberget.


Som ni märker har jag mitt allra egnaste sätt att njuta av höjder på. Det var mycket märkliga installationer på den här ön, undrar dock vem som spelar golf härifrån... Jobbigt att hamna i vattengraven liksom.


Älskling. Jag hade så sjukt bra utsikt hela vägen jag... :P


Sitter just nu på Kallax och väntar på flyget till sthlm. Najs. Är sjukt trött.


Mobilinlägg från expressemester med ann-sofie

Jag och ann-sofie har lite svårt att förstå hur man kan tappa en sko på E4:an. Har hunnit med fika i haparanda, ikea, kukkolaforsen med intag av rökt sik , torneo (inköp av alkoholhaltiga drycker hos vissa av oss) och nu mot luleå. Mitt plan hem till åkersberga går ikväll och jag tror jag och ann-sofie hinner med en middag i lule innan dess. Vi har täkt norrbotten rätt stabilt tycker jag allt. Bilder kommer!

Mobilinlägg från boden

Jag och ann-sofie startade vår norrlandssemester i pite i morse. Boden leder värmeligan hittills. Vi har ätit palt från paltzerian på en rastplats i pite och nu är det kaffe i boden. Det är inte klokt vad man hinner, mer uppdatering kommer. Mot tornedalen!

RSS 2.0