Men du kanske ska starta en matblogg? sa maken.

Ja, det kanske jag ska. Jag har tänkt på det väldigt mycket eftersom jag har ett nästintill besatt förhållande till mat, kost och kombinationen mat/hälsa/miljö/hållbarutveckling/hållbarvardag.
 
Men jag vet inte var jag ska börja. Och det finns så många bra matbloggar redan. Och jag, jag snor ju mest recept från andra nuförtiden (men inte utan att tala om källan förstås!), så är jag då verkligen värd att ha en matblogg?
 
Och sen är det ju inte bara maten heller, utan hållbarheten. Hållbarheten vad gäller miljö, förstås, men även hållbarheten vad gäller att hitta en inställning till kost och motion som funkar i vardagen - det livet som pågår just nu och för ingen annans skull än ens egen.
 
Till exemepel: jag älskar att springa. Jag ÄLSKAR att springa. Men när det börjar handla om "bättre resultat än förra året" och "hålla igång träningen för att omgivningen förväntar sig det (vilket inte är så konstigt eftersom jag, som sagt, älskar att springa)" så strejkar jag. Jag strejkar från löpningen, fullt medveten om att det är vad jag behöver för att hitta tillbaka till att löpträna för min skull. I det tysta. Inkognito. Min privata kärleksrelation som ingen annan har att göra med.
 
Löpstrejken har inneburit oräkneliga timmars promenerande under sommaren istället, i vått och torrt. För jag älskar även att GÅ. Och med alla dessa mil i kroppen kan jag konstatera att nu är jag redo att dela med mig av min nivå av vardagsmotion. Inte för att visa hur "duktig" jag är, för det behöver jag inte höra. Inte för att sätta press på mig själv att hålla nivån uppe, eftersom nivån redan är etablerad. Möjligtvis för att kanske inspirera, konstatera och dokumentera hur det ligger till just nu. Så här är det:
 
Varje dag vill jag vara i rörelse för min kropp förtjänar det
Yoga 10 minuter om dagen ger mig mer energi och tillfredställelse än yoga 90 minuter, en gång i veckan
Fem kilometers promenad är en kort sväng, en liten välförtjänt energikick
När vi börjar komma upp mot 10-15 km promenad slår jag på runkeeper
Väldigt få fysiska aktiviteter kräver speciella kläder
 
Jaha. Så hur blir det med den där bloggen då?
 
 

Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0