En vecka glutenfri...

...och ja, vad ska jag säga? Svårt är det ju inte. Det mesta är ju glutenfritt och så länge det existerar något som heter kakao i världen så behövs ju inga bullar heller ;-)

Jag brukar ju bli trött på eftermiddagarna (ca kl.14-16) men det har jag inte blivit den här veckan. Mycket grönt har det blivit, särskilt vid lunch och om det är det eller glutenfria kosten som gör det (eller kombinationen) struntar jag i. Jag mår bättre i magen och är piggare under dagen, och det är det enda som spelar roll.

Sen tror jag ju helt enkelt att en gluten- och mjölkfri (eller åtminstone friare) kost gör att åtminstone jag äter mer varierat. Vad är mer varierat än frukt och grönt, där sammansättningen inte är 100% densamma hela tiden?

Så ja, jag kör vidare på det här glutenfria.


Kommentarer
Postat av: Isabella

Och jag mår toppen utan pasta,ris och potatis. :) mer grönt åt folket. :) har du testat fiberhusk?

Svar: Jag ska testa fiberhusk när jag bakar bröd, har inte gjort det än. Hur använder du det?
Linda

2012-09-08 @ 14:25:03
Postat av: Mia

Spännande! jag tror jag ska prova detta också. Efter drygt ett år utan pasta, ris och potatis mår jag toppen, men det där med vetemjölet och sockret är också viktigt!
Kanske det blir en lightvariant...

Svar: Gör det! Vi har inte ätit pasta särskilt ofta, kanske någon gång i veckan men ris och potatis äter vi. Särskilt potatis som jag alltid mått väldigt bra av att äta. Eftersom vi alla tre älskar potatis köper vi bara ekologisk sådan nuförtiden, känns bättre när man är "storkonsument" av något... ;-) Jag har inget lågkolhydrattänk eftersom jag alltid behövt mina kolhydrater, men nu när jag testat glutenfritt börjar jag fundera över om jag inte borde hålla kolhydraterna nere vid lunch åtminstone, för att behålla energin över eftermiddagen? Det verkar ju så iallafall.
Linda

2012-09-09 @ 08:03:37
Postat av: Isabella

Använder fiberhusk till de mesta. Pizzabotten,bröd,panering även mandelmjöl kan man använda i olika pajbottnar,bröd osv. :)

Svar: Mandelmjöl har jag använt några gånger. Annars är jag ju en frömänniska och gillar när man gör bröd rawfood-style, typ som det här:
http://gittesgreenliving.gili.se/blandat/2012/08/24/zucchinibrod-i-manga-varianter/

I söta pajer använder jag frön/nötter/mandlar/dadlar/russin för att få till schyssta bottnar. Det vi gör i övrigt är det inte så mycket gluten i så vi blir inte så drabbade ändå känns det som. Men fiberhusk ska definitivt införskaffas!
Linda

2012-09-09 @ 15:14:27

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0