UUUUUTveckling

Jag och Greta kom hem igår kväll efter åtta härliga dagar söderöver. Under de här åtta dagarna har det hänt väldigt mycket med Gretisen.

  • När vi körde ner förra onsdagen tog vi lång lunchpaus på Wayne's i Härnösand och där fick Greta sitt allra första offentliga raseriutbrott. Mammas älskling, vad stolt jag blir! ;-) Anledningen? Hon fick inte gå bakom disken och in i köket - den enda plats hon ville gå till. Så det slutade med att jag satt på golvet i lekhörnan med salladstallriken i knäet och åt medans Greta klättrade upp för en rutschkana.
  • När vi kom hem till mamma och pappa tog Greta matpaus. Vi trugade inte alls med maten utan erbjöd henne och hon fick äta det lilla hon ville. Lite gröt, lite päron, lite bröd och vatten slank ner. När vi kom till Östhammar i måndags fortsatte det med skillnaden att det fanns melon där som Greta frossade i. Det här var Gretas sätt att fixa till magen som blivit lite hård, med mer amning och lösgörande mat. Efter nästan fem dagars matpausande bajsade hon löst istället och sen drog aptiten igång igen. Tänk vad kompetenta våra barn är!
  • I förrgår kväll upptäckte jag en ny tand i Gretas underkäke, på vänster sida om de två mittentänderna. Jag hade inte märkt någon gnölighet eller så hos Greta, tvärtom hade hon varit på ett sprudlande humör i flera dagar. Den måste ha kommit typ under en middagslur.
  • Greta ääääälskar hundar! En Alice modell äldre och en Frankie modell fem månader fanns i Östhammar och Greta var fullkomligt överförtjust så fort nån av de rörde på sig. Frankie och Greta fann varandra, föga förvånande kanske eftersom båda var bebisar. Greta skrattade förtjust och kröp efter så fort Frankie närmade sig eller gick förbi. Frankie kunde till och med springa fram och pussa Greta i ansiktet (och ett tungslick innebar verkligen hela ansiktet) men efterhand lärde sig Greta att sträcka ut armen och putta bort hunden när det blev lite för intimt. Ett par gånger blev det lite för nära och Greta började gråta, men sen var det bra igen.
  • Greta har hittat ett nytt språk. De senaste månaderna har vi verkligen märkt hur hon försöker härma oss och hon vill gärna peka på något och säga vad det heter. Men nu har det liksom tagit ett stort kliv och hon jollrar inte längre, hon joddlar. "Dildladildlidoldla" och så vidare. Hur charmigt som helst att lyssna på! I och med detta så har hon helt andra ljud att ta till när hon ska säga vad saker och ting heter.
  • Imorse när vi var i badrummet och jag satt på toa pekade Greta mot toaletten och sa typ "babuba". Hon gjorde samma sak igen och såg lite plågad ut. "Bajsa?" frågade jag, avslutade mina bestyr och tog av Greta blöjan. När jag höll henne över toan tog det en liten stund och sen bajsade hon mycket riktigt. Det här var första gången hon sagt till (så tydligt att jag fattat iallafall) i tid och visat att hon vill bajsa över toan. Annars har vi liksom skyndat oss dit med henne de gånger vi hunnit, särskilt om hon varit hård i magen.

Kommentarer
Postat av: Jonna

Fantastiskt!

2011-09-23 @ 21:53:09
URL: http://amningshysteri.blogspot.com
Postat av: Sofie - Mamma till två små

Vilken kompetent smart liten varelse. Man ska lyssna mer på sina barn. Dom vet bäst...

Så härligt att läsa...

:)



Ha en fin dag!

2011-09-26 @ 12:18:32
URL: http://lillgarden.blogg.se/

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0