Och pålägg behöver inte vara smör och ost.
Så, det här har ingen bett om men jag måste förstås dela med mig av hur jag gör min hummus och tapenade.
Hummus:
Mixa 1 förpackning kikärtor med en ansenlig mängd olivolja (eller annan olja beroende på budget) och 1 vitlöksklyfta. Ha i sesampasta om du har sådan hemma, annars går det bra utan. Pressa i citronjuice från ett par, tre klyftor citron. Klart!
Vegetarisk tapenade:
Mixa 1 stor burk svarta, urkärnade oliver (budgetval: coop extras största burk för typ 19:90) med en ansenlig mängd olivolja (eller annan olja beroende på budget), ett par matskedar kapris och en vitlöksklyfta. Smaka av med lite salt och kanske lite färskpressad citron.
Mixa 1 förpackning kikärtor med en ansenlig mängd olivolja (eller annan olja beroende på budget) och 1 vitlöksklyfta. Ha i sesampasta om du har sådan hemma, annars går det bra utan. Pressa i citronjuice från ett par, tre klyftor citron. Klart!
Vegetarisk tapenade:
Mixa 1 stor burk svarta, urkärnade oliver (budgetval: coop extras största burk för typ 19:90) med en ansenlig mängd olivolja (eller annan olja beroende på budget), ett par matskedar kapris och en vitlöksklyfta. Smaka av med lite salt och kanske lite färskpressad citron.
Bägge tillbehören ovan är jättegoda på smörgås (och man kan smula över lite fetaost också om man vill, mmm) och hummusen är även fantastisk att dippa grönsaker i.
Kommentarer
Postat av: Sagogrynet
Åh, vad jag blev sugen nu! Det är ju så gott! :D
Postat av: Sofie - Mamma till två små
Kanske man skulle ta och testa göra :)
Postat av: Linda
Sagogrynet och Sofie: KÖR HÅRT! Bästa pålägget/tillbehöret :-)
Trackback