Vilken underbar helg...

... och halva är kvar! Igår hade jag och William en underbar dag med Greta. Vi promenerade ner till stan och tillbaka, tog en latte på Sandy's innan vi vände och hann njuta av solen, snacka massa skit och bara vara. Det var en sån där dag då tiden liksom helt försvinner, vi stannade till och med och spanade in en myrstack på vägen hem. Bara det liksom. William funderade på att bjuda myrorna på en snus men jag förklarade att det nog skulle bli ungefär lika förödande för dem som tsunamin i japan så han ångrade sig. Idag är jag inte lika säker, antagligen hade de burit bort prillan på två röda men möjligtvis hade 3000 myror hunnit få tobaks- eller tjärförgiftning innan det var fullbordat.

När vi kom hem åt vi broccoligratäng med kidneybönsbiffar till, rekommenderar verkligen båda recepten! Fast jag som halverade mängden kidneybönor från receptet glömde halvera mängden kryddor så jag panikkokade några potatisar och slängde ner i matberedaren innan jag gjorde biffar, det gick det med. Eller om jag säger så här, när en korvälskare som William säger "jag är glad att vi inte gjorde korv" (som vi skulle gjort enligt veckans matsedel) så är det ett bra recept på bönbiffar.

På kvällen gick vi iväg en sväng till campus och valborgsfirandet som var där. Bandet som spelade när vi kom hördes hur bra som helst men tyvärr fanns det inte en susning att kunna höra studentkören om man inte stod alldeles rakt framför och nära dem vilket de flesta av oss inte gjorde. Synd, för det var ju dem och brasan jag ville se och höra. Vi såg ju att de var uppmickade men det måste ha varit snålt tilltaget. När vi kom hem somnade Greta och vi gjorde iordning smörgåsar och te till filmen vi såg innan vi slocknade vi med efter en dag med mycket utomhus och nästan två mils promenixande.

I morse var det min sovmorgon och som vanligt sov Greta längre när jag ändå har sovmorgon :-) William gick upp med henne ett tag men sen blev hon trött och hungrig igen så han kom in och la henne hos mig. Hon hade svårt att komma till ro men efter ett tag så lyckades hon fokusera på att amma och somnade vid bröstet. Då passade jag på att gå upp och göra iordning frukost och äta den i lugn och ro och påbörja det här inlägget. Nu ligger Greta på golvet och dissikerar sina leksaker och hopp, där vände hon visst till rygg.

Psst. I fredags gjorde jag en sjuuukt god fiskgratäng som ni hittar här. Jag hade även i en matsked dijonsenap och nån deciliter crème fraiche. Mums.

Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0