Greta 9 månader!

Idag, 9/7 blev vår tös 9 månader. Yes! Tyvärr verkade hon inte tycka det var så himla spännande eftersom hon varit vissen sen igår kväll. Dessutom avslutade hon sena 8-månaderstimmen med att ramla ner från sängen så våra hjärtan höll på att flyga igenom halsgroparna och ut på väggen bakom. Fy, säger jag bara. Kan man ha koppel på sitt barn tills hon blir 14 och därefter anlita bodyguard? Får man något avdrag för sånt? Det kan spara staten massor av pengar, fast de pengarna skulle nog istället gå till psykisk behandling av dessa barn och deras men för livet som de, när de kommit in i vuxen ålder, inser att föräldrarnas överdrivna oro skapat.

Iallafall så började dagen med att hon var på toppenhumör och svalde sin havregrynsgröt med päron och kokos (innehåll: Vatten (ur kran), havregryn (ur påse i skafferiet), päron (ur fruktkorgen) och kokos (saltåkvarns påse kokosflingor, även denna från skafferiet)...) med hull och hår. Sen sov hon. Sen vaknade hon till. Och så sov hon. Sen vaknade hon till, eftermiddag nu och picknick i gräset utanför porten med ett mammagäng och deras bebisar och en väldigt gnällig Greta som var hemskt otillfreds. Till slut sov hon (de tre bebisarna som var kvar somnade i symbios, antagligen så att ingen skulle bli utanför). Sen var hon vaken, åt lite grekisk yoghurt och var glad. Daddade på lite och verkade nöjd med livet. Glansen i ögonen återkom. Ja, ni fattar. Mer sömn än vakenhet och hon är glödhet så något stämmer inte helt.

Numera innefattar Gretas liv följande:
 • Två tänder i underkäken sedan tio dagar tillbaks
 • När tänderna kom byttes krypträningen plötsligt ut mot gåträningmedvuxenspekfingrarsomstöttepelare
 • "Mamama" och "papapa"-fasen verkar ha bytts ut mot "dadadada". Då åker mungiporna ner och kinderna svänger i takt med stavelserna. Ljuvligt att se och lyssna på!
 • Igår försökte hon resa sig för första gången genom att ta tag i kanten på badbaljan. Idag gjorde hon ett par försök till.
 • Hon sitter stadigt på egen hand men vi har fortfarande en amningskudde eller mjukt underlag som säkerhet.
 • Hon svänger ut med handen och armen som om hon presenterar något och blir nöjd när vi antingen går ditt handen pekar eller säger vad det hon pekar på heter.
 • Lampor is the shit!
 • Hon kan få riktiga skrattattacker så hon kiknar av små ord som t.ex. "prutt" eller "prosit" och de orden kan vara riktigt roliga riktigt länge.
 • Hon har börjat fejkskratta och fejkhosta och gillar när man hakar på den leken
 • Andra roliga munlekar är att brumma med läpparna eller gurgla. Även att blåsa salivbubblor.
 • Hon har börjat amma sig till sömns oftare än förr och använder amningen oftare som tröst än tidigare vilket jag bara tycker är positivt. Det kan ju kanske hänga ihop med att hon börjat äta mer mat och omvärderar sin relation till bröstet eller nåt.
 • Andra människor är helt okej så länge mamma eller pappa håller sig borta och är tysta...
 • En speciell dotter-papparelation har börjat uppdagas.Kommentarer
Postat av: Chicmommy - mamma till Ajdin

Gud så himla söt :)

2011-07-11 @ 10:57:00
URL: http://chicmommy.se

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0