Födelsedagsdag med Freyja!

Min systerdotter Freyja fyllde 18 i slutet av juni och hon fick en överraskningsdag av mig i present. Så igår var det dags! Det började med att vi åt frukost tillsammans och efter det hade vi lite tid över så vi åkte till täby där jag provkörde en Saab 9000 -93. Det var spännande, första gången jag provkörde hos en bilhandlare och skulle försöka visa mig kunnig. Vad gör man t.ex när bilhandlaren ger en nyckeln och säger "här har du nyckeln, ta dig en titt och kom in igen om du vill provköra så fixar jag fram gröna skylten"? Det var en sjukt varm dag så det första vi gjorde var att kolla AC:n. Jag tittade inte in under motorhuven eftersom jag inte har en aning om vad som ska finnas där eller hur det ska se ut. Det enda jag har att gå efter är mina två tidigare pärlor, Renault R5:an från -89 och ford escorten från -87. Det hjälper nog inte mig. Bagageutrymmet var rätt stort däremot och stereon hade bra ljud...och ja, den startade lätt och lät inte konstigt. Tyvärr var bilen otroligt seg att köra. Matildas skoda octavia kändes riktigt pigg i jämförelse efteråt och det säger en del. Det var dessutom automat och då går det inte att påverka så mycket när man gasar, riktigt tråkigt att köra faktiskt. Ska det vara automat får det vara en piggare motor helt enkelt.

Iallafall, efter bilprovningen begav vi oss till Vallentuna Day Spa där Freyja fick veta vad hon skulle få göra: 45 minuters floating! Freyja har jobbat väldigt mycket hela sommaren och när man floatar blir man otroligt avslappnad eftersom man ligger i en vattentank med 500 kg salt i. Eftersom vattnet har samma temperatur som kroppen blir känslan att man svävar, helt underbart är det! Freyja tyckte om det väldigt mycket och det gjorde mig glad, hon hade somnat till och från när hon låg därinne och hon var väldigt avslappnad i alla muskler efteråt. Då begav vi oss in till stan och till S:t Eriksgatan 15 där kafeet "Hemma hos Julia" ligger. Självklart hamnade vi i Alby en sväng eftersom jag låg i fel fil och inte läste skyltarna men det var bara trevligt. Det är fint därute och vi hittade ju tillbaka (efter många om och men och förbjudna vänstersvängar och röda vågen och felfiler och tillbaka körningar och halvförbjudna vändningar) och fick en parkering precis utanför kaféet. Där köpte vi med oss en picknickkorg med godsaker som tomat&mozzarella, brie, baguetter, parmaskinka, salami, färskost, vattenmelon, brownie, läsk och kaffe. Sen promenerade vi den korta biten ner till Rålis där vi la ut filten och picknickade. Vi pratade om livet och läste Aftonbladet, försökte till och med oss på torsdagskrysset. Jag tyckte vi var jätteduktiga Freyja, eller hur? :)

Efter ett par timmars sollapande i gräset var det dags för den avslutande delen av dagen. Som vanligt visste Freyja inte vad som var på gång eftersom jag höll allt vattentätt hemligt, men när vi parkerat bilen och promenerat till plattan avslöjade jag att vi skulle se "Fem Gånger Gud" på stadsteaterns lilla scen. Vi tyckte om den väldigt mycket båda två och jag kan varmt rekommendera att gå och se den! De spelar karaktärerna otroligt bra, man känner verkligen igen sig och för oss som någon gång varit tonåringar kommer vi få många skratt och bli berörda även på andra sätt. Och ja, tonåringar har vi ju alla varit faktiskt.

Sen körde vi hem till Åkersberga, Freyja somnade i bilen och jag njöt av att se fullmånen när jag körde nerför stavabacken.


Freyja och Rålis.


Choklad är sällan smickrande i fotosessions. Men ändå.


Tack Freyja för en härlig dag!

Kommentarer
Postat av: Carina W

Det låter som om ni haft en helhärlig dag! Verkligen!Hoppas det är bra med dig också!

Det var inte så längen sen som man minns Freya som liten och lillebror... jisses vad tiden går fort!

Och snart fyller man 25 och har drömmar om familj, är gift och lycklig...........

Vart tot den tiden vägen? :PKram Carina W

2009-08-07 @ 14:34:29
URL: http://ninnaw.blogg.se/
Postat av: Pia M

Viken härlig dag ni haft!!! Låter jättemysigt!!!Kram

2009-08-07 @ 16:23:07
Postat av: Freyja

Välsdans mys med världens bästa moster!!! :D

2009-09-11 @ 13:50:04

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0