Mål

Den här månaden ska jag spara pengar, det säger jag bara. Hrm, förutom den där stundande parisresan förstås som kommer kräva lite småslantar såklart men det får det väl vara värt. Kan tänka mig att de mesta går till kaffet på flyget. Inte som att flyga mellan Johannesburg och Kapstaden där kaffet kostade 9 spänn vilket var fyra kronor dyrare än vi vant oss vid. Ojoj.

Lärde mig ett nytt uttryck idag: Målkorrigerande samtal. hahaha, universitetsvärlden är för rolig.

Tro inte allt ni läser i tidningarna vill jag även påpeka. Jag vet nu allt om hur man gör en höna av en fjäder, eller hur en påkörd ren som någon från säpo (som råkar köra förbi och inte har något med olyckan att göra) med välvilja skjuter för att bespara renen lidandet kan bli till en överlevande ren skjuten i mulen av en inkompetent livvakt.Nej, så farlig var inte den sanna historien så läs artikeln med en stor portion kritik. Helt fantastiskt bara hur aftonbladet ens ansträngde sig genom att dessutom låta Jan Guillo kommentera händelsen. Journalistik på hög nivå. Att det är dagens största inrikesnyhet borde väl åtminstone tyda på att Sverige just nu  har det rätt fredligt ställt utan så mycket hemskheter värda att rapportera.

Jag behöver inte gå journalistutbildningar, så här gör man förstasides-stoff:
1. Hitta ett påkört djur,  gärna förknippat med barndomen t.ex en ren (Rudolf med röda mulen)
2. Lägg in ett känt namn i rubriken (t.ex Maud Olofsson)
3. Skriv nu en artikel baserad på en enda persons kritiska åsikter angående säpos skjutförmåga, gärna utan att granska denna person mer ingående.
4. Lägg in bilder, gärna flera stycken. I det här fallet en blodig väg (med underrubriken Blodbadet i Bygdeå), en bild på en man med yxa (som förhålls neutral i artikeln vilket säkert beror på att han var den som visste hur liten fjäder den här händelsen egentligen var) och en bild på sveriges vice stadsminister.
5. Addera nu en kommentar (samt liten bild) av Jan Guillo som sågar Säpos skjutförmåga ner till tårna och ifrågasätter hur svårt det är att skjuta ihjäl en skadad ren.

Klart! Rykande färskt löpsedelsmaterial.

Följ nu nyhetssändningarna och hör hur historien förvanskas under dagens gång.

Kommentarer
Postat av: saran

nu måste ju jag, en av dem på den andra mörka journalistsidan, fråga hur du vet att den ena eller andra sidan av historien stämmer? källkritik är fantastiskt viktigt men då måste man granska alla källor, inte bara aftonbladets.

2008-02-26 @ 20:36:19
URL: http://saratrorhonvet.blogg.se

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0