Hjälp

Jag är medlem på funbeat.se
När man loggar in där så ser man lite nyinkomna blogginlägg från andra medlemmar. Ofta lyder de något i stil med "jag är sjuk. Därför har jag inte tränat ordentligt på flera veckor. Nu ska jag gå och lägga mig och sova så jag kan bli frisk och kan börja träna som vanligt.". Oftast något sådant faktiskt, det är inte klokt hur många som är sjuka. Men är det höst/vinter så är det.

Men idag var det någon som skrivit "frukost: havregrynsgröt (1 dl), två deciliter minimjölk, rårörda lingon och ett päron." Det var ju sjukt spännande så jag var tvungen att läsa vidare. Det visar sig att personen för dagbok på måltider sen i början av december, inget fel med det. Men shit vilken panik jag skulle ha. Jag skulle bara tänka på mat hela hela tiden om jag dessutom skrev upp allt som en kalorikassabok typ. Debet, kredit ni vet. Och jag vet för jag har provat. Vilken enorm tvångströja alltså. Har aldrig varit så godissugen i hela mitt liv.

Mat ska in i kroppen för att tillföra näring. Och "nyttigt godis" i all ära men messar man inte upp belöningssystemet lite? Nötter och torkad frukt är ju skitgott tycker jag med och innehåller bra saker också  och det ska man ju äta men måste man kalla det godis? Så man äter det som belöning och dessutom belönar sig lite extra för att man var så duktig och åt "nyttigt godis" som belöning...? Äh, jag vet inte. Jag kan ju bara tala för mig själv, alla är olika och jag känner bara mig själv.

Men jag får krupp på dagsmenyer som:

Frukost: Knäckebröd, en skiva ost, 8 vindruvor, grönt te
Fika: 7 mandlar, 1/2 skivat äpple
Lunch: råris med sparrissås, gurka, vatten
Middag: kycklingsallad
Kvällsfika: päron, keso

Jag vet inte varför jag mår dåligt av det. Kanske för att det är nerskrivet. Eller för att så mycket är tabu (vanlig pasta) och så mycket är "rätt" (quinoa). Mina framtida döttrar (för det är kvinnor som oftast faller) kommer få läsa Cosmopolitan, Frida, Veckorevyn och alla skvallertidningar i världen så länge de håller sig ifrån iForm och Fitness Magazine. Jag har själv prenumererat på iForm och utnyttjar gärna spåruppmätningsverktyget på deras hemsida men jag har gjort slut nu.

Ät. Träna. Sov.
Ju mindre prestationsbetingat dessa tre saker är, desto lättare blir de en del av vardagen. För mig alltså.



Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0