Födelsedagsfirande och bog

Dagen började tidigt idag, jag och William var nämligen med Ella och firade John på morgonen eftersom han fyller år idag. Nu jobbar Ella med provstekningen av en schysst bog. "Jättefint kött det här", säger Ella i sann jagborpålandetochvetvadjagvet-anda. Jag tror henne.

Ella har även skivat rabarber, enorma mängder rabarber. Jag har varit ute på fejjan och googlat paradise hotel-deltagare som Lee-Britt till exempel. Minns ni henne? Galen var hon iallafall. Den här dagen är solig och alla hästar har fått mat redan. I eftermiddag blir det tältuppsättning och annat pyssel som dammsugning.

På lördag är det fest!

Vuxenpoäng:

Jag har bokat tandläkartid. Inte för att jag har tandvärk eller tror jag har hål eller så, utan för att man bör kolla tänderna nån gång om året. Jag är mycket stolt.

Insikt:

Få saker kan få en att inse värdet av det man har på hemmaplan som en hel dags shopping.

Måndagsnytt

Jag är nyduschad, har en ledig dag och min mamma är på väg hit. Hur bra kan en måndag vara egentligen? Dessutom har jag njutit av Malous radiosändningar på morgonen. Missa inte "Från andra sidan", det är gastkramande!

Klockan är inte ens sju.

Här sitter jag. Har just intagit en smoothie som William fixat ihop åt mig som motivationshöjare för att jag skulle stiga upp i tid. Frukost fungerar nästan alltid om man vill få upp mig ur sängen.

Ute duggregnar det frenetiskt och jag är mycket glad över mitt inomhussommarjobb.

Igår kväll blev Nikita utsläppt av Gunvor. Nikita gömde sig från regnet under altanen och kom snällt fram när vi ropade. Väl inne igen satte jamandet och rastlösheten igång, precis som när hon först flyttade ner. Det hade just lagt sig och hon hade kommit till ro men nu började det alltså om igen så jag och W sov i Matildas rum eftersom sex timmar är lite sömn som det är. Om några dagar är Nikita sitt vanliga jag igen.

Nu måste jag posta iväg det här, annars hinner ju klockan slå sju.

Och jag som hade värsta idén...

Jag hade ett jättebra koncept till mitt kommande blogginlägg när jag vaknade imorse. Nu är det borta. Puts väck bara. Okej, here we go.

Igår hade vi training camp på snäcksjön, 20 stationer x 2 varv. När jag ställde mig i duschen efteråt hade jag fruktansvärt svårt att höja armen så att duschmunstycket befann sig ovanför mitt huvud. Mjölksyran tog över.

I morse ägnade jag 7 minuter åt att borsta mitt hår. 7 minuter effektiv tid är ganska länge. Inte heller det kändes särskilt bra i armen som fortfarande är tung och trött. Dessa 7 minuter fick mig att få för mig att jag ska klippa av mycket mer hår än jag tidigare tänkt, typ 7 cm nedanför örsnibben får det bli. Nästan två decimeter klipper jag av då, helt sjukt. Men eftersom jag har väldigt svårt för folk som tror deras personlighet sitter i längden på deras hår så får jag väl stå på mig nu helt enkelt. Jag har redan lagt fram förslaget till Lina som ska klippa mig och jag litar på att det kommer bli bra. Och skönt.

Nu har jag ägnat 7 minuter åt att skriva om mitt hår, det där som var så svårutrett i morse.



Det är en reeeegnig måndag-...

och himlen är så gråååå..... Men jag fick en gul tröja av Lina idag så jag känner mig mycket piggare och gladare redan! :) Tant Lina är på tok för god för mig. Dessutom har jag en stor kanna kaffe bredvid mig och massa noter på datorn att ta tag i, och utanför fönstrena har regnet tunnats ut. Jag känner mig väldigt glad och utsövd. Hurra, hurra, hurra!

I lördags hade min syrra sin 40-årsfest så än en gång fick jag och william en god anledning att ta oss till åkersberga. Det var väldigt trevligt och vi gick inte och la oss förren fåglarna började vakna till liv. Tintin fick en prenumeration på Svensk Damtidning (för att hylla åldern) och en djembekurs (afrikanska trummor, för att hylla att det aldrig är för sent att börja med något nytt). Hon fick många andra fina presenter och framför allt verkade folk ha väldigt trevligt på festen, så jag tror nog hon var nöjd. Annars får hon väl rätta mig med en kommentar eller två? :)

Igår var jag, William och Ella på östhammars bio och såg nya harry potter. Jag ska börja läsa böckerna nu, Ella tyckte jag skulle läsa alla innan sista filmen kommer ut och det ska jag väl klara av. BÄttre sent än aldrig.

Förlåt mamma!

Mamma är nog min trognaste bloggläsare. Hon läste mitt inlägg jag postade för en stund sen där jag nämnde tidningen  Gör Det Själv och tog mycket illa vid sig av min kritik. Eftersom hon är en handlingskraftig kvinna skrev hon ett mail till mig.

Så här skriver hon:

Linda, Gör det själv är mitt husorgan. Den bästa tidning som finns. Beskrivningen till mitt trädgårdsbord på landet kom därifrån. Jag kastar mig över den när den kommer och läser vartenda ord med andakt. kram mamma

Jag tar till mig av detta, antagligen var det Vi i Villa som ville smutskasta Gör Det Själv genom att publicera en fejkannons. Tidningen Gör Det Själv har nog betydligt bättre omdöme än en överdimensionerad borr. Mamma, jag ber om ursäkt ännu en gång.


Min och Ellas tältning på island -04

Jag slängde in en kommentar på Hasse Bronténs blogg idag och tänkte delge er samma historia:

Jag och Ella åkte till Island 2004 för att titta på Landsmòt (stora islandshästtävlingar som går av stapeln vartannat år, folk från hela världen samlas och det är festivalstämning). Vi löste det veckolånga boendet med tält. Att sen hitta själva rent-a-tent-stället är en historia för sig.

Det här var första veckan i juli men jag kan meddela att det är aldrig, aldrig, aldrig någonsin tältsäsong på Island. Aldrig. Vi har säkert en timmes film från själva resningsakten eftersom det blåste något djävulskt och tältlogistik inte riktigt ingick i varken hennes eller min repertoar. Väl inne inser vi snabbt att vi får använda våra kläder som isolering för draget, Ella blir sjuk med feber och allt, jag lider av lågt blodsocker eftersom det enda vi äter är nötblandningar och yoghurt och av de beryktade hästtävlingarna har vi inte många minnen eftersom vi sov till två varje dag och väl vid tävlingsbanan somnade vi igen. Iallafall Ella. Som var sjuk. Vi hade inte på oss något mindre än samma kläder vi har i stallet på vintern i arton minusgrader.

Mitt största minne från Hella som orten heter, är kvällen då vi hittade badhuset. Där fanns duschar, riktiga toaletter och speglar. Utomhus fanns en liten tempererad pool där vi kunde simma runt. Vi njöt. Vi besökte det där badhuset varenda kväll och mådde fantastiskt av att bli varma igen och att kunna piffa oss lite inför ryttarfesten på kvällarna (där vi inte heller blev så långvariga pga vår utmattning...).


Tält kan ibland vara ett stort misstag.


Morgonkörning och grönt te.

Imorse klockan 07:01 fick jag snällt kliva upp för att köra william till jobbet. I vanliga fall blir han skjutsad av sin chef (min bästis pappa) men inte just för tillfället. Jag skulle tro att william tycker det här är en mycket trevligare lösning, visst gillar han lennart men tanken på att ha en läcker kvinna som stiger upp enkom för att skjutsa och vinka av honom på jobbet för att komma och hämta honom igen nio timmar senare väger nog lite tyngre. Jag hoppas han inser det orealistiska i att det kommer fortsätta så resten av livet...njut medans det varar, älskling!

När jag kom tillbaka släppte jag ut Vilja och Frostros i hagen och fixade lite i stallet. Alice (dalmatinder) gjorde världens sträckning med det underligaste läte jag någonsin hört från en hund. Hon såg mycket nöjd ut.

Jag har just intagit frukost på altanen i lugn och ro, läst Annonsbladet och Vi i Villa. Vilka tidningar det finns alltså... När jag bläddrar i vi i villa dyker det plötsligt upp ett flersidigt reklamuppslag för tidningen Gör det själv eller vad den nu kan heta, där en man med en stor borr i handen ser överdrivet käck ut och tyvärr är bilden tagen i ett hemskt perspektiv så borren liksom hoppar ut ur bilden och ser väldigt överdimensionerad ut i jämförelse med den händige mannen. Tror de att det säljer? Att butiker och krogar annonserar i östhammars annonsblad med annonser som lämpar sig för allt annat än just marknadsförning är en sak, jag har överseende med att små butiker inte har samma resurser i form av pengar eller någon bra PR-person. Men den där borrbilden är inte okej.

Min favorit i annonsbladet har under mina veckor här kommit att bli närPOLISrutan. Jo, de skriver precis så. Det är Olle Rehn som rapporterar om de senaste veckornas brott och dylikt, han hinner även rapportera att han ligger i hängmattan för tillfället. Helt underbart. Bland annat har en tjej blivit bestulen på sin mobiltelefon i samband med ett restaurangbesök. Ella, är det din anmälan kanske? Då skulle jag skriva att en kvinna blev av med mobilen när hon skakade rumpa på öregrunds enda dansgolv med en öppen väska...är det felinformerat av mig? ;)

Nu ska jag dricka vidare av mitt morgonte och börja jobba lite tills Ella vaknar för då ska vi leka. Min macbook pro-bebis är sjuk och måste in på spa vilket kommer ta typ tio dagar så den får vänta lite med det. Den hittar inte det trådlösa nätverket och inget som applesupporten sa åt mig att göra hjälpte så då är enda lösningen att skicka in den på service. Fan. När har man tid med sånt?

Ikväll blir det nog Harry Potter på bio.


Jag är inte att leka med

Igår kom Anders och Erika förbi ända från västerbotten, eller de hade varit i Uppsala en sväng innan så riktigt så långt hade de inte kört just igår. Det var väldigt trevligt att sitta och snacka, äta/dricka gott och njuta av sommarkvällen som visserligen var lite molnig men eftersom det inte regnade får det räknas som en höjdare. Idag sitter jag ute på altanden med min laptop och jobbar, hur skönt som helst. Det blir en del pilljobb med noter som inte riktigt fastnar där jag bestämt att de ska fastna, typsnitt som ska överensstämma och ändras och repristecken som måste flyttas osv. Fast jag älskar mitt sommarjobb och jag och Finale börjar bli riktigt goda vänner vilket jag kommer ha stor nytta av i framtiden också, då ingår pilljobbet i det hela så det är lika bra att ta tag i det. Lite lunch först kanske? :)

...och under stortån har en mygga attackerat, jobbigt ställe att klia på....

Tänk vad en promenad kan vara bra!

Ibland får jag en nästan knastrig känsla i kroppen, det är ganska obehagligt faktiskt. Idag hade jag det när jag gick upp men efter att ha promenerat i rask takt känns det betydligt bättre. Man måste helt enkelt älska fysisk aktivitet!

Hej igen, världen!

I'm back. Jag har inte haft någon lust, tid eller ork att blogga den senaste månaden, det liksom föll ihop efter USA. Jag har precis kommit "hem" till Östhammar igen efter att ha varit i Dalarna och sjungit kör med Anders Nyberg, WIlliam var med också och hela resan var underbar. Snacka om att bli uppfylld inifrån och ut av kärlek, glädje, lycka, musik, spännande möten och samtal. Det är något väldigt speciellt med att sjunga ihop med fantastiskt kompetenta körsångare, solister och musiker, för att inte tala om den fantastiska dirigent/ körledare/kompositör/arrangör som Anders är. Om ni någon gång får tillfälle att delta i något musikaliskt med honom, ta den.

Jag är inte samma människa idag som jag var i onsdags förmiddag när vi begav oss och det ska jag ta tillvara på. Men innan något annat sätter fart så ska jag ut och ta en promenix med Alice så kroppen blir glad, den är lite i obalans eftersom femdagarsskyfallet tvingade oss att vara inomhus under större delen av tiden. Jag trodde att dagens väder skulle vara en höjdare när jag vaknade till strax efter 6 imorse och såg att det var klarblå himmel. Tio minuter senare blev det mulet.

Fan, jag måste sluta nu. När man bloggar om vädret behövs en paus.

pusshej


Påpekande

Jag vill bara påpeka att mina inlägg nuförtiden är medvetet töntiga. Så det så. *Ler*

Ni märker va?

Hejsvej

Regnig dag, skönt skönt :)

Idag regnar det ute, det är ganska mysigt. Jag befinner mig inomhus och WIlliam har bara jobbat halvdag så nu ska vi ägna oss åt inlärning av noter till dalarnaturnén tors-sön. Sjukt bra låtar.

Ikväll kommer Ann-Sofie och Emelie hit och hälsar på, ska bli skönt att uppdatera oss lite :)

Hejdå

Dagbok och körturné

Jag och ella skakade idag hand på att vi ska skriva dagbok minst tre gånger i veckan. Dessutom ska jag återta mitt liv i form av hästpyssel, musicerande och egentid. Det känns redan underbart. På onsdag sticker jag och WIlliam till dalarna på körturné med Anders Nyberg, det ska bli ruskigt roligt. Tills dess är det övning som gäller.

Hej svej

RSS 2.0