Brum brum bruuuUUUUM!

Gretas första julafton bestod mest av sömn. Gretas andra julafton var det inte mycket av den varan, shit vad hon var på bra humör! Om vi säger så här, hon vaknade 09:00 och somnade 01:30. Däremellan sov hon totalt typ en timme och fyrtio minuter, man kan ju inte sova bort julafton liksom. Julklappar togs emot väl, särskilt de med hjul. Mitt i den 2 1/2 timmes långa julklappsutdelningen (som Gretas åttaårige kusin skötte med bravur) tog vi (Greta) en middagspaus som bestod av leverpastej, potatismos och köttbullar. Efter att ha skyfflat in en STOR portion var det bara hålligång igen, grymt imponerande! Har små barn någon slags cellfördelning som gör att allt blir till energi upphöjt i hundra?

I övrigt har den här veckan bestått av gåträning, gåträning och gåträning. Hon är grymt stadig nu. Greta avgudar sin mormor och morfar men det var William som fick Veckans Reaktion när han kom ner hit i torsdags. Hela torsdagen hade Greta övat på att applådera, det var dagens uppgift om man säger så. Så när W plingar på dörren vid halv tio-tiden på torsdagkvällen tar jag Greta i famnen och går och öppnar. När Greta ser W spricker hon upp i ett STORT leende och drar av en applåd. Skitsöt! Applåden följdes åt av ett par nävar som skakade i luften i, vad det såg ut som, ren och skär extas.

Något mer som har hänt den här veckan är att Greta blivit ännu tydligare med ja och nej. Imorse frågade William om Greta ville ha bananen varav hon svarade ett kort men tydligt "ja" och nickade med huvudet. Nej brukar låta typ "eum, dä" och möjligtvis lite huvudskakning. Men mest av allt hör vi brum brum bruuuuuum och kacko. ;-)

En till grej jag måste berätta om är när vi var hos Ann-Sofie på lilljulaftonsgröt i fredags. Ann-Sofie har en skitsöt katt som Greta blev störtförtjust i, hon pekade på katten och jamade (alltså aaaaaaaaaaaa upp och ner). Kissen intog sin trygga plats högst upp i sin klättermojäng, vilket innebär att hon låg närmre taket än golvet. Då tittade Greta upp, pekade på henne och sa "kakaka!". Kisse uppe i taket blir tydligen fågel.


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Klart katt i träd blir fågel ;)

2012-01-06 @ 10:41:42

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0