Sjukstuga

Här hemma startade sjukstugan i söndags när William började låta misstänkt täppt i näsan. Igår drabbades Greta, snoret började rinna men hon var pigg som vanligt och vi var till och med iväg till Jenny och Chrille på kvällen så William kunde vara hemma och kurera sig i sängen med gott samvete. När vi kom hem därifrån var det inte riktigt lika trevligt för vår skrutta, snoret bara rann och rann och satte sig till slut som en kork hos henne. Stackarn, hon kunde inte somna alls. Det tar ett tag att ställa om sig till att andas med munnen om man är van vid att ha napp eller bröst i munnen när man somnar samtidigt som man andas med näsan. Vid halv elva knöt jag upp en skrikandes älskling (Greta) i sjalen och började vandra lägenheten runt. Hon skrek, sov, råkade andas ner snor, skrek, sov, andades ner snor osv i nån timme. Jag föreslog William att lägga sig i lilla sovrummet istället om han ville kunna sova och sen bredde jag och Greta ut oss i sängen, läste bok och ammade tills den värsta täppan lossade och Greta kunde somna. Natten har varit lindrigare än jag trodde, hon har mest ammat och sovit, vaknat och skrikit till ett par gånger men snabbt kommit till ro igen. Men hon har rört sig mycket, så det var bra att vi hade 180 cm för oss själva.

Nu ska jag hålla tummarna för att jag slipper bli sjuk men det känns som att det är en ren utopi att hoppas på. Men om jag blir sjuk, vem ska då ta hand om mina älsklingar?

Kommentarer
Postat av: Anders

jag kan starkt rekommendera snorsugen frida och näsdroppar.

2011-08-30 @ 11:50:32
Postat av: isabella - mamma till Eira

här har vi också en snorig dotter. Hon HATAR när man ska försöka suga ut snoret eller hjälpa den värsta täppan med näspray. känns som värsta barnmisshandeln. dessutom sover hon nu på mage och kan på natten he upp rumpan och liksom ploga sig runt i sängen. Det är bara att snällt följa med hennes tur så vi vaknar aldrig upp där vi somnade. haha.. tokfian!

2011-08-30 @ 11:54:54
URL: http://isabellaskrypin.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch ja, den där snorsugen har vi lagt på hyllan, bröstmjölk hjälper oftast bättre och är lindrigare men igår körde vi först några droppar bröstmjölk och efter ett tag fick vi gå på nässprayen. Men det är bara hennes egna nysningar som kan få ut det här snoret känns det som.



Jag förstår det där med att följa med, eller när man vaknar av att en av oss har ett par bebisfötter i ansiktet och den andra ett par bebishänder... ;-)

2011-08-30 @ 13:01:32
URL: http://niskalainen.blogg.se/
Postat av: isabella - mamma till Eira

ja jag gillar inte heller snorsugen och använder den bara vid extrema fall. Vet sen tidigare att bröstmjölk är det absolut bästa. Synd bara att man inte kan locka med det. Men när hon väl sover i sin säng så är den upphöjd så det ska förhoppningsvis hjälpa nästäppan.

2011-08-30 @ 21:14:34
URL: http://isabellaskrypin.blogg.se/

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0