Greta 23 månader!

Idag blir vår skrutta 23 månader. Hur sjukt är inte det? Det betyder att hon blir två år snart - TVÅ ÅR!
 
Hon har gått fyra veckor på förskolan hittills och den här veckan har hon verkligen börjat stortrivas känns det som. Jag får tigga åt mig en hejdåkram när jag lämnar eftersom hon redan är på väg in och hon har lärt sig namnen på massor av barnen på sin avdelning. Hon har satt igång att räkna och pappan har bevittnat att hon tycks besitta räknekunskaper upp till och med siffran tio (10). Ett till fem är starkast, siffran sju är svårast. Men nån gång slutade William räkna vid siffran åtta och då sa Greta nio. Jodåsåatte.
 
Greta firade 23-månadersdagen med en enmansshow på coops mejeriavdelning. Vi skulle inte handla men vi hängde med mamma och pappa som är uppe i västerbotten igen för att bo i svärföräldrarnas lillstuga medans stambytet (=kaoset) pågår i deras lägenhet hemma i berga. Greta var i gasen redan från start, och de två bananerna och tryckte i sig från "varsågoda alla barn, vi bjuder på en frukt"-korgen gav den korta en extra skjuts anar jag. Mejeriavdelningen på coop är inget ställe vi hänger på så ofta, laktosintoleranta mjölkundvikare som vi är. Men om jag säger så här - den är stor. Mycket golvyta. Lite eko. Som en världsscen för en nästantvååring att husera och domdera i. Dessutom kan man gå och sortera lite bland kräft- och räkostarna sen, ett jobb hon tog på största allvar. Och publiken byts ut hela tiden! Ingen tid att spilla, bäst att showa lite till.
 
Igår berättade William att han hade frågat Greta om hon tyckte mamma och pappa skulle skaffa en bebis. "Då växer den i mammas mage och sen kommer den ut därifrån", förklarade William pedagogiskt. "Bebis, gå UT!", hade Greta snappat upp. Det måste ha sett hysteriskt roligt ut när hon pekade mot ytterdörren. Förtydligande: William förde en ren hypotetisk konversation med Greta. Det växer ingen bebis i Gretas mammas mage.
 
Älskade gullunge som firar 23-månadersdagen med att få ett gäng ärr över näsa och mun efter ansiktsplasket i lekparken imorse.
 


 
 
 

Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0