Rädd att inte duga som jag är?

De senaste veckorna har jag haft lätt att vakna under den berömda vargtimmen. Då är det svårt att somna om och mina tankar far all världens väg. Väldigt ofta hamnar jag i skamvrån, jag skäms eller får dåligt samvete över situationer som varit där jag med största sannolikhet är den enda av de inblandade som ser mig själv som ett problem. Jag kan undra om någon tog illa upp över något jag sa, om jag skrattade för högt, om jag misslyckades med att göra mig förstådd i nån snurrig tankegång så att det jag sa helt missuppfattades, om jag varit för lite närvarande som mamma under dagen, om jag varit för lite närvarande som partner under dagen, om jag varit en dålig vän som inte hört av mig på länge, om jag skulle vara en hälsosammare människa om jag slutade dricka kaffe (????) om jag är fejk som sångerska och aldrig kommer sjunga inför folk igen och så vidare, och så vidare.

Det är verkligen inte roliga grejer. Sen kan de liksom sitta kvar lite som klister på kroppen under dagen.

Hur gör man för att komma ut ur det här egentligen?

Kommentarer
Postat av: Hanna Andersson

Jag känner igen mig så väl Linda, då brukar jag fråga mig själv vems kraven är som jag vill leva upp till. Är det mina eller är det de krav som jag tror att andra har på mig och om det är rimliga krav, hur mycket av mig själv är jag beredd att ta av för att leva upp till kraven? Det brukar få mig att gå åt rätt håll i alla fall, sen kan det ta ett tag att besvara frågorna men då är tanken i alla fall i rörelse.

2011-09-03 @ 19:14:46
URL: http://jagtack.worpress.com
Postat av: Emma

Åh, jag känner också igen mig! Tror det är ganska vanligt... man vill så gärna vara alla till lags. Vet inte riktigt hur man kommer ur det, men att man är medveten om det är ju iaf ett steg på vägen.

2011-09-03 @ 19:35:45
URL: http://emmatokfrans.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej Linda! Vad kul att läsa i din blogg, visste inte att du hade en...:) Tänkte att jag skriver en liten kommentar till din fråga om hur jag tänker... Kort och gott brukar jag försöka komma ihåg att ingen människa är fullkomlig. Ingen är perfekt även om det ibland kan kännas som att man ska vara det. Min ambition är att vara "rätt" i alla sammanhang, vara en god medmänniska, mamma, fru, dotter osv. men jag är ju inte mer än en människa. Jag vill försöka så mycket det bara går, men jag tillåter även mig själv att misslyckas. Sen så försöker jag komma ihåg att jag fortfarande är älskad och får nya chanser även om jag misslyckas.

2011-09-03 @ 21:51:42
URL: http://linasatelje.blogspot.com
Postat av: Venla

Du är inte ensam vännen! Har tänkt tusen såna tankar idag...

2011-09-04 @ 00:41:46
Postat av: isabella - mamma till Eira

ständiga tankar hos mig. Jag tänker alldeles för mycket och det gynnar ju inte direkt mig om vi säger så.

2011-09-04 @ 21:55:59
URL: http://isabellaskrypin.blogg.se/
Postat av: Ella

Man kan fråga sin bästa vän som kommer förklara för dig att du är världens finaste, men tyvärr också din egen största kritiker. De tär bara du som tänker sådana tankar om dig, för vi andra är fullt upptagna med att tänka på hur underbar du är, precis som du är.

2011-09-05 @ 08:00:33
URL: http://atatranakampa.se
Postat av: Linda

Hanna: jo, kraven är verkligen mina egna. Tack för ditt tips!



Emma och Venla: Tänk hur skönt det är att bara få höra att man inte är ensam!



Lina: Jodå, här bloggas det för fullt :-) Det är så klokt det du skriver. Man är ju faktiskt människa precis som alla andra människor och med det ingår alla sidor av myntet. Det är kanske till och med det som är rätt? Och man kan bara göra sitt bästa antar jag. Jag ska försöka upprepa den sista meningen du skrev för mig själv så ofta jag kan!



Isabella: Tänk om man fötts till en människa alldeles oförmögen att analysera? Ibland kan jag tänka att det vore sååå mycket lättare att släppa jobbiga tankar om det var så.



Ella: Nu fattar jag inte vad du menar??? Egen största kritiker - va??? ;-)

Puss!

2011-09-05 @ 14:08:33
URL: http://niskalainen.blogg.se/

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0