Dessa ljuva helger

När fredagen kommer är det sällan vi har hela helgen inplanerad till punkt och pricka utan vi tar det mesta som det kommer. Och vi börjar bli rätt bra på det faktiskt, det här med att bara vara tillsammans Linda, William och Greta. I lördags for vi till SaraMi i Dalkarså och beställde min vigselring. Våra förlovningsringar är gjorda av henne och så det var självklart att beställa vigselringen av henne också. Den kommer bli fantastisk! :-)

Sen for vi vidare till Bygdeå där det var firande av William som fyllde 4 år. Emmelie och Parre bjöd på go'fika och jag drack närmare sju liter kaffe känns det som, jag var hur seg som helst. Men det var jättetrevligt att snacka skit med Emmelie eftersom vi inte setts på hur länge som helst och så är det alltid lika roligt att se hur fina William och lillbrorsan Måns är med Greta. Tryggt att de kommer kunna agera överbeskyddande storebrorsor åt henne i framtiden ;-) Sen smälter man ju alltid av deras hejdå-kramar, gullkillar är vad de är.

När vi kom hem igen var det bara att sätta igång med pannkakorna som stod på matsedeln. Jag tvingade iväg William till affären för att köpa rom och creme fraishe till mina pannkisar och under tiden fike Greta åka sjal på ryggen så jag kunde dra igång med Operation Dubbel Sats Pannkakor. Bytte ut 1/3 av mjölet till dinkelmjöl och jag fick inte ett uns ont i magen fast jag åt typ 6-7 stycken. Bra där! Greta åt glatt av den lilla pannkakan vi gav henne, hon pulade in stora bitar i munnen och mumsade ner i mindre bitar. Efteråt fick hon ett mjukt päron som jag skar av avlånga toppen på och gav hela biten till henne. Det blev inte mycket kvar av det heller.

På kvällen slösade jag ich William bort nästav fyra timmar av våra liv på en hemsk miniserie i två delar som sändes på trean, bägge delarna efter varann. Stormen tror jag den hette och ni behöver inte se den, ni har redan sett allt förut (inklusive skådisar som Luke Perry och James Van Der Beek).

Igår var vi trötta familjen så efter lunch släpade vi oss ut på promenad i spåret vid Nydala. Greta sov gott i sjalen hos pappa. Sen tog jag mig ut och sprang en kanonrunda i spåret och William stack till gymmet när jag kom tillbaka så vi lyckades få oss lite endorfiner, allmäntillståndet till trots... Vi for till och med till coop och pantade burkar på kvällen, elva spänn som vi snålt som bara den inte gav till bistånd utan la på jordgubbar, björnbär och keso. Mums. Det är underbart att leva med någon som man kan ha det så härligt ihop med utan att egentligen... göra något särskilt? Om ni förstår vad jag menar? Det bara flyter på, fast stilla liksom.


Redo för pannkakor


Så här äter man dem - med creme fraishe, rom och lök...


...eller så här.


Efterrätt


Hos pappa i sjalen. Looki looki, no hands, no hands!




Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0