Förändringar och nyheter!

Den senaste veckan har Greta börjat upptäcka sina händer. Det är heeeelt ljuvligt när sitter och knäet och hon tittar på något och så helt plötsligt går ögonen i kors för det dyker upp en hand i hennes synfält som tar all hennes fokus :-) Man kan ju bara tänka sig, armarna flaxar och far som de vill och längst ut på dem sitter händerna med fingrar och grejer. Rätt som det är håller de där händerna på med saker mitt framför ansiktet på en, fingrarna flätas in i varandra, händerna stängs och öppnas och det måste ju bara vara hur spännande som helst!



Hon är även väldigt fascinerad av händer i allmänhet. Jag brukar sätta upp min hand ovanför pannan och vinka, då ser man hur hennes blick dras från mitt ansikte och upp till den där lustiga rörelsen uppe på huvudet. En väldigt lätt lek...

Och vad hon skrattar och pratar! Min natt tar slut när jag ligger i sängen med en Greta fylld av energi bredvid mig. Hon sparkar och sprattlar, skrattar och tittar på allt. När hon märker att jag och/eller William är vakna blir hon överförtjust och energin tycks mångdubblas. Det är otroligt charmigt även om man inte alltid lyckas matcha hennes entusiasm för denna nya fantastiska dag med detsamma, men efter ett tag går det inte att motstå utan man dras helt enkelt med.

När vi var i åkersberga över nyår började hon och William prata med varandra. Det var som att Greta en kväll i Williams famn helt plötsligt upptäckte att om hon gjorde ett ljud så härmade pappa det! Wow! Vilken grej! Så nu har jollrandet ökat markant och jag har säkert 80 filmer på mobilen från de här tre månaderna på sånt jag velat dokumentera, nu senast det här jollrandet förstås.

Jag helammar Greta fortfarande och kommer fortsätta med det tills hon blir 6 månader om det fortsätter funka men en förändring har hänt där också. Hon uppskattar inte att sittammas utan jag måste handmjölka tills utdrivningsreflexen startat innan jag ger henne bröstet för att hon ska tycka det är värt att äta med mig i sittande ställning och till dess gallskriker hon. Har förstått att fler haft barn som blivit likadana kring 3-4 månaders ålder. Det är väldigt jobbigt med skrikandet vid bröstet om jag sitter och ska amma, jag vill ju inte riskera att "tvinga" på henne bröstet. Men liggamningen funkar bättre än någonsin så jag antar att det här är en period hon ska ta sig igenom och jag får helt enkelt liggamma mer när jag är hemma.

Nätterna går rätt bra nu, oftast ammar jag bara en gång på natten. Däremot har jag gjort något med min nacke (tror det var när vi testade curling på svärmors födelsedag och jag föll baklänges på isen två gånger) så jag ligger vaken vissa morgnar och måste ta ipren för att kunna somna om eftersom det gör för ont att bara ligga ner. Naprapatbesök lockar helt klart...

13 februari är det dags för Gretas dop! Det ska bli jätteroligt, mysigt att få träffa familj och vänner som kommer den dagen.

Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0