Vilken fantastisk start på dagen! + BVC

Idag kom Emmelie förbi och fikade på förmiddagen, hela morgonen var väldigt lugn och harmonisk och Greta var nöjd med livet igen efter allt magtjorv hon hade under morgontimmarna. "Snöovädret" som dragit upp hit efter att ha besökt södra sverige (där det verkar benämnas "snökaos" men enligt oss här uppe mer visar sig vara "ett klassiskt snöväder med lite blåst") har bidragit till att snöa igen våra vardagsrumsfönster så jag passade på att tända lite ljus för att kompensera för den förlorade förmiddagssolen som annars brukar ta sig in den vägen. Sen återupptäckte jag Billie Holiday och njöt av att ha lungn och ro. Jag tycker absolut att förmiddagsfika med Emmelie borde vara en tradition, det var härligt att få inviga myshörnan i vardagsrummet med en kopp kaffe, kardemummalängd och bra sällskap. Ni vet sånt där sällskap då det är okej att man sitter och pumpar brösten när personen kommer? :-) Skönt att ha en sittplats också som inte bara kretsar kring tv:n (även om man kan se den därifrån om man vill...).

Sen var det dags för veckans BVC-besök. Jag valde bort barnvagnskörning på oplogad gångväg, tackade högre makter (a.k.a. mamma och pappa) för de sprillans nya Nokian Hakkapeliitta 7-dubbdäcken och tog helt enkelt bilen till vårdcentralen som i normalt väglag ligger ca. 10 minuters promenad härifrån.

Greta hade gått upp 335 gram och vuxit 1,5 cm på längden, så nu väger hon 4215 gram och mäter 54 cm. Stortjejen! Det märks att hon är över ett kilo tyngre än när hon föddes och 5 cm längre, benen når numera nästan över armstöden när man ammar och hon är så himla söt med sina plufskinder! :-)


Myshörnan.


Nöjd tjej sover vidare efter (uttröttande?) BVC-besök.


Utanför. Stanna inne-dag med andra ord :-)

Kommentarer
Postat av: Emmelie

Vi får absolut göra om det fler gånger, snart hoppas jag :-) Så himla mysigt. Saknar redan lilla sötisen.

Jätte kramar till er.

2010-11-10 @ 21:31:16
URL: http://www.bebisbloggen.se

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0