Trettondag och allt det nya

Nu är jag här i Sundsvall. Jag sitter i lägenheten som är mitt hem från igår kväll till i juni då vårterminen är över och mitt andrahandskontrakt går ut. Lägenheten är verkligen mysig och jag kommer trivas bra här. Igår kväll vid tjugo i tio när jag insett att det var försent att beställa pizza någonstans för hemkörning kom jag på att jag nog skulle sticka iväg och handla något i matväg. Jag kollade rutten ner till stan på eniro, tog några foton av kartan med mobilen och begav mig i hopp om att stöta på något som var öppet och som sålde mat. I värsta fall fick det väl bli statoil, tänkte jag. Efter att spatserat i ungefär en kvart nedför gatan som heter Branta Vägen (uppenbar bild i alla läsares huvuden?) så krockade jag nästan med ica bergsgatan fem i tio och hann därmed in och handla det nödvändigaste. Vad blir då det nödvändigaste när man har typ tre minuter på sig och har trängt sig in i butiken genom en låst (!) spärr? Mjölk, fil, müsli, polarbröd, kaffe, te, risgrynsgröt i plastkorv, kanel, ägg, apelsiner och créme bonjour med smak av gräslök. Jag borde ha haft en lista men då hade jag inte hunnit in i affären alls. Branta Vägen gav verkligen skäl för sitt namn på tillbakavägen då det brände rejält i gluteus maximus...

I vilket fall så ska jag träffa Christian (som jag vikarierar för) om ett par timmar och få mitt schema och förhoppningsvis lite bonusinformation som man kan behöva eller iallafall må bra av när man börjar jobba på ett nytt ställe, på en ny ort imorgon bitti. Jag antar att jag har vant mig lite vid det här att packa två enorma väskor med grejer och sen bege mig till ett helt nytt och okänt ställe. Jag kan inte påstå att jag inte finner någon tjusning med det, tvärtom. Jag tycker det är otroligt spännande att få lära känna en ny stad och få nya rutiner som passar just mig på just den här platsen. Vad säger ni till exempel om att det ligger en yogastudio precis mittemot min arbetsplats? Är inte det lite för bra för att tacka nej till? Yogaklasserna börjar vecka 4 och terminen pågår i 15 veckor, om man kombinerar två klasser får man ett bra pris och dessutom tillgång till hur många andra yogaklasser man vill i mån av plats. Det är ju helt perfekt. Då kan jag köra yoga och kombinera det med löpning i motionsspåren som ligger precis vid min bostad. Området heter Sidsjö och är ett gammalt mentalsjukhusområde, eventuella spökhistorier undanbedes tacksamt. Jag har tillräckligt bra fantasi som det är ändå.

På fredag ska jag ta mig till piteå igen eftersom vi har opponering av C-uppsatsen på måndag och tisdag, så det blir med andra ord en mjukstart här i Sundsvall.



Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0