Hollywood ljuger inte!

Ni vet de där flygplatsscenerna i hollywoodfilmer med romantisk anknytning? Ni vet musiken som spelar i bakgrunden, med en ackordprogression som i stort sett lyder I, VI-7, II-7, V7?

Klart ni vet, det är samma låtar som spelas i köpcentrum för att vi ska fyllas av en euforisk känsla och shoppa mera. Iallafall så brukar man ju sitta där och tänka "ELLER HUR att flygplatsen spelar sån musik" när huvudrollstjejen och huvudrollspojken äntligen får varandra med en djup kyss i ankomsthallen.

Nåväl, efter att ha stått i ankomsthallen på en amerikansk flygplats och väntat två gånger under mindre än tre veckor så kan jag nu avslöja att Hollywood inte beskriver något annat än sanningen. Musiken spelas verkligen där, blandat med reklam förvisso men musiken är samma smörlåtar som man hittar på filmernas soundtrack.

Det är musik att försonas till, förlåta till, bli kär till, glädjas till, kramas till, kyssas till, upptäcka duhaderättjaghadefel till, kommatillbakahemefteratttestatettjobbutomlands till, det är musik ett litet barn springer fram och omfamnar sin hemkomna förälder till och det är samma musik som de som fortfarande väntar observerar scenen till. Eftersom alla kommer ut en och en genom dörrarna efter alla kontroller och köer så kan det bli upp till en timme med olika små scener lämpade att transkriberas och ta plats i nästa superromantiska hollywoodrulle. Tack vare musiken.

Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0