Vaccination.

Jag kan inte checka in på Berklee förrän jag tagit min tredje och sista hepatit B-vaccination. Det slog mig precis att jag kanske borde vara lite orolig över att inte ha kunnat checka in i tid. Men varför? Terminen börjar på tisdag och jag är i landet, vaccinet också så bara jag tar reda på var jag ska gå för att få en twinrixspruta så blir det bra och jag får gå i skola en termin till.

Men lite orolig är jag över att det är lördag idag och söndag imorgon och helgdag på måndag och sen är tisdagen här.

Fokus över på något annat.

Ett avsnitt av stjärnorna på slottet på svt.se/play. Eller fortsätta mailbomba min fästman som trubadurar på Kåbdalis after-ski och pub idag. Visste ni att folk har väldiga problem att stava William? Det kan bli Viliam, Wiliam, Viljam eller vad fan som helst. Jag har lite svårt att acceptera sånt. Hur svårt kan det vara? Nu finns det ju visserligen något som heter dyslexi och det köper jag fullt ut, men det finns även något som heter dåligt gehör och det är nog problemet i många av "Viljam"-fallen. Var någonstans låter "Viljam" som William? Eller Niska, mitt efternamn, som kan bli Nisak vilket inte låter likt någonstans utom att det är samma konsonanter i namnet. Nu stavad ju inte Niska Nisska som skulle störta gehörsteorin men det finns något i skolan som heter svenska och där lär man sig hur det låter när konsonanter möts på särskilda sätt.

Ännu ett argument för mer musikteori i grundskolan, som gehör t.ex. som är en så fantastisk grej här i världen att alla människor kan öva upp det oavsett om man anser sig själv vara "musikalisk" eller ej.

En gång fick jag hem ett brev där någon hade gissat helt och hållet vad efternamnet på kuvertet skulle vara, jag kommer inte ens ihåg hur illa det var men det var totalt oigenkännligt. Typ Nashi eller något sånt. Jag är mest imponerad av brevbäraren som la brevet i rätt brevlåda. Egentligen skulle man ju som brevbärare vilja polisanmäla folk som inte kan titta i telefonkataloger eller eniro.se.


Jag tycker själv att jag lyckades fokusera bort från bekymret ganska bra. Hej hej.




Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0