Poängen

Jo, jag kom på poängen jag skulle komma till med mitt förra inlägg. :)

Jag skulle så gärna vilja vara sån att jag kan tänka mig att jobba som musiklärare på en och samma skola tills pensionen. Men dels tror jag inte den tjänsten kommer finnas på ett så statiskt sätt under en så lång tid framöver, mycket händer i skolans värld, men framförallt så kan jag bara inte tänka mig det.

På det sättet är jag verkligen ett barn av min tid. 

Jag får lite lätt panik av att tänka mig att gå upp 06:00 varje morgon, komma hem sen eftermiddag och sen ha lördag och söndag ledig tills det blir dags för semester (som visserligen blir lite längre som lärare, det är ju sjukt najs fast å andra sidan är ju det mer kompensation för att man jobbar ihjäl sig under terminerna) och sen börjar det om på nytt.

När jag sitter här och har dagens första lektion om 3 timmar så känner jag bara hur otroligt skönt det är att ha haft en morgon som den här. Upp klockan sju, gå till affären och köpa mjölk, koka min havregrynsgröt och mitt kaffe och sen sitta och äta frukost i morgonsolen som lyser in i köket samtidigt som jag pluggar lite harmonilära.

Hur skönt är inte det?

Det är liksom frihet att ta en påtår sen när frukosten är avklarad och läxan gjord. 

Min rädsla nu blir istället att jag ska bli en sån här som inte "tar vilket skitjobb som helst" och som inte kommer kunna ta i eller ta ett jobb som faktiskt är helt fantastisk även om det innebär att gå upp och komma hem samma tid varje dag. Jag har jobbat så förr och trivts med det så jag tror egentligen inte att det är något problem för mig.

Och jag vet, det kan bli lösgodiseffekten då något godis alltid slängs fast man valde allt sitt favoritgodis. Men om jag får drömma lite så arbetar jag med mina favorituppgifter på mina favorittider varje dag.

"En vacker dag ska jag..."

:)



Kommentarer
Postat av: W

Ja, man lär sig nog bara uppskatta den lediga tiden mer om man inte har den lika ofta.

2008-10-15 @ 17:34:50
Postat av: fiasol

Ytterst osannolikt att du som musiker nånsin kommer att ha regelbundna tider, lärare eller ej, så tror inte problematiken kommer att vara aktuell ;)



Själv har avslutade jag min arbetsdag efter 13 timmar men har i princip bara gjort saker jag tycker är kul - bra jobb det, även om det också kan bli för mycket.

Vill dock gärna låna din morgon, låter underbart!

2008-10-15 @ 23:09:20

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0