En fredagsnatt i New york

Hej hej!

Nu sitter jag på min lilla bädd på golvet i en lägenhet på W 79 st och har äntligen funnit lite trådlöst. Luisa och Gabriela är på någon konsert och jag njuter av stillheten. Hjälp vad vi har gått under de två dagar som gått (hajjade ni det roliga i den meningen? Haha), det är helt sanslöst. Jag har blivit mina föräldrar. Men det är ju det bästa sättet att lära känna en stad och det kan man nog säga att vi har ägnat oss åt, att lära känna New York. Idag behövde vi knappt använda kartan. Kan man huvudvägarna så löser sig resten med huvudräkning; efter 11th St kommer 12th St osv, om man inte går söderut för då är det 10th som kommer efter. Och så ligger east åt ena hållet och west åt det andra. Hur enkelt som helst.

Vi ankom i onsdagskväll runt 23. Igår (torsdag, Thanksgiving Day) lämnade vi lägenheten vid 10 och kom hem vid 02, då hade vi gått hela dagen. Fötterna svällde upp så fort skorna åkte av, det är ett som är säkert. Det var Thanksgivingparad igår förmiddags och vi skulle gå och titta lite på den men det slutade med att vi gick i den. Vi high five:ade med folk som stod på trottoaren bakom kravallstaketet där vi hade planerat att befinna oss men vi gick alltså och väjde för Tomtens nissar och deras vimplar och hejjade på poliser som stod och vaktade kravallstaketen för att uppmärksamma såna som oss. Ja, alltså såna som av någon anledning vill vara där det inte är tänkt att publiken ska vara. Från början hamnade vi där med massa andra människor, vi var liksom en enorm skock längst bak i paraden som började gå fortare i rad längs staketet för att få bra bilder på Tomten och så. Men av någon anledning blev alltså de tillsagda av poliserna vilket vi bevittnade flera gånger, medans vi fortsatte gå. Gabriela och Luisa ställde sig mitt i tåget och tog kort rakt framifrån på tomten och tomtemors vagn, det var nästan lika positivt uppmärksammat som själva tomtefamiljen.

Nu vet jag inte hur länge det här nätverket kommer hålla så jag lägger ner det här nu. Ska läsa vidare i New Moon (jodå Ella, jag är fast) och vila mina ben. Det blev gång idag med och jag gillar det.

Ps. Jag åt Thanksgivingmiddag igår, traditionellt med kalkon, potatis, tranbärsgelé och massa andra goda märkliga saker till. Mmm. Mmmm.

Kommentarer

Hej! Skriv gärna något här:

Jag heter:
Kom ihåg mig!

Min e-postadress är: (kommer inte visas på bloggen)

URL/Bloggadress:

Det här är min hälsning:

Trackback
RSS 2.0